Hasır Sepet

Pazar, Nisan 09, 2006

VİŞNELİ KAHVELİ KEK



Uzun zamandır mutfağa girmek için ne isteğim ne de vaktim var. Bir de doktor tavsiyesiyle diyete girince hepten bıraktım, artık mutfağımızda tavuk, salata, ıspanak, pırasa ve bilumum sebzeler hüküm sürüyor.
Bu hafta sonu bir kaçamak yapmak istedim ve patatesli poğaça ve bu keki yaptım. Uğurcum da muhteşem mercimekli köftesinden yaptı. Bunları yerken bile abartmamak lazım tabii ki. Kekten sadece bir dilim yedim, o da bu sabahki kahvaltıda, gerisi Uğur'un işyerine ve benim okuldaki her yiyeceği büyük bir zevkle değerlendiren iş arkadaşlarıma gidecek. Tabii bugün misafirim gelmezse, yoksa onlar yiyecek okuldakiler bakacak. :)
Tarifin kaynağı Sana Mutfağı. Bu firmanın çıkardığı iki tane de minik yemek kitabı vardı ve bende ikisi de var. Yaptığım her tarif de tam oluyor. Bu sitedeki diğer tarifleri de, bu sebeple, kesinlikle tavsiye edebilirim. Tarifteki tek değişikliğim yağ miktarını azaltmak oldu, ilk yapışım olduğu için yerine sıvı yağ kullanmaya cesaret edemedim açıkçası ama denenebilir elbette. Ayrıca bu oldukça büyük bir kek oldu, yarım ölçüyle bile yapsanız gayet yeterli ebatta bir kekiniz olur.
Kolay gelsin.


VİŞNELİ KAHVELİ KEK

Malzemeler:

3 yumurta
150 gr margarin (Ben Ülker Kalbim kullanıyorum)
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı granül kahve
1 su bardağı vişne
1 portakalın kabuğunun rendesi veya 3 çorba kaşığı portakal kabuğu şekerlemesi
3 su bardağı un
1 er paket vanilya ve kabartma tozu

Fırın 180 derece

Yapılış:

1. Oda ısısındaki yumurtalarla şekeri iyice, rengi iyice açılıp beyaza dönene kadar çırpın.
2. Oda ısındaki küçük küplere kesilmiş margarini, çırpmayı kesmeden karışıma yavaş yavaş ekleyin.
3. Yoğurt, vanilya ve portakal kabuğu şekerlemesini de ekleyin.
4. Kabartma tozu ve unu birlikte eleyin, karışıma yavaş yavaş ekleyin.
5. Çırpmayı kesin, granül kahveyi ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın. Çırpmıyoruz ki kahve parçaçıkları parçalanmasın.
6. Önceden yağlanıp unlanmış kalıba dökün. Üzerine vişneyi serpin. Önceden ısıtılmış fırında, batırdığınız bir çubuk temiz çıkana kadar pişirin.

4 Yorum:

  • At 4/21/2006 12:23:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    kekınız super gozukuyor ama granul kahve nedır anlayamadım? yarın arkadaslarıma yapmayı dusunuyorum sımdıden tesekkurler

     
  • At 4/21/2006 03:19:00 ÖS, Blogger Lafazan dedi ki;

    Bildiğiniz nescafe. Ben kafeinsiz gold unu kullandım.

     
  • At 5/23/2006 11:28:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    Merhaba,tarifinizi uyguladım.Çok lezzetli bir kek oldu.1 gün bekleyince tadı daha da güzelleşti.Bu güzel tarif için teşekkürler.Bir soru:Ben 24 cm lik kalıp kullandım bu kadar kabarmadı,sizin kalıbınızın ebadını öğrenebilir miyim?:))

     
  • At 5/24/2006 03:14:00 ÖS, Blogger Lafazan dedi ki;

    Rica ederim, afiyet olsun. Benimki 22 cm lik kelepçeli kalıptı. Bir de yumurta ile şekeri ne kadar çok çırparsanız o kadar kabarıyor bu tarifte.

     

Yorum Gönder

<< Anasayfa