Hasır Sepet

Salı, Şubat 28, 2006

KUŞÜZÜMLÜ KURABİYE



Ablamın geldiğinde yaptığı ikinci tarif de bu. Kuşüzümünü tatlıların içinde çok seviyorum ben. Siz de seviyorsanız bu tarifi denemenizi öneririm.
Kaynak yine Dr. Oetker.

KUŞÜZÜMLÜ KURABİYE

Malzeme:

Yarım çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
100 gr margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Fırın 200 derece

Yapılış:

1. Derince bir kaba tüm malzemeleri koyun. Malzemeleri iyice ezin. Alabildiği kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı) ilave ederek yumuşakça bir hamur elde edin.10 dakika hamuru dinlendirin.
2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın. Bunları tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

4 Yorum:

Yorum Gönder

<< Anasayfa