Hasır Sepet

Cuma, Şubat 17, 2006

SALÇALI KURABİYE



Dün ablam geldi, onun şerefine de bu kurabiyeleri yaptım demek isterdim ama değil :) Kurabiyeleri ona yaptırdım. Buradaki bir pastanenin yaptığı, bizim de beğenerek yediğimiz bir kurabiyeyi temel alarak yaptık. Tarifi netten bulduğum bir takım tarifleri karıştırıp üzerine de eklemeler yaparak uydurduk.
Sonuç; çok beğenilen, dışı çıtır, içi yumuşak, gevrecik bir lezzet, tavsiye ederim.
Aşağıdaki ölçülerle bu tabakta görüğünüz kadar kurabiye çıkıyor, isterseniz iki katıyla da deneyebilirsiniz.

SALÇALI KURABİYE

1/4 çay bardağı sirke
1,5 yemek kaşığı yoğurt
125 gr margarin
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
2,5 su bardağı un
1/2 poşet kabartma tozu
2 kaşık zeytinyağı
2 kaşık domates salçası

Üzeri için:
1 yumurta sarısı

Fırın 180 derece

Yapılış:
1. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi karıştırın. Margarin oda sısında olmalı.
2. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip bu karışıma ekleyin.
3. Üzerine yumurta sarısını sürüp çörekotu veya susam serpin.
4. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.