Hasır Sepet

Cuma, Mart 17, 2006

PORTAKALLI KAKAOLU KEK



Yapalı çok uzun zaman olmuş tariflerden biri daha. Portakalla kakaonun yan yana geldiği her zaman olduğu gibi muhteşem.
Benim tavsiyem bir boş zamanınızda portakal şekerlemesini de kendinizin yapması. Hazır alınan şekerlemelerde olmayan çok güzel bir koku oluyor ev yapımı olanlarda.
Kolay gelsin!

PORTAKALLI KAKAOLU KEK

Malzemeler:

200 gr şeker
125 gr un
45 ml kakao
5 ml kabartma tozu
175 gr margarin-tereyağı
3 adet yumurta
portakal şekerlemesi
Süsleme için; 60 gr pudra şekeri, 1-2 çorba kaşığı portakal suyu

Fırın 180 derece

Yapılış:

1. Un, kakao, kabartma tozu ve bir çimdik tuzu bir kaseye eleyin.
2. Oda ısısında iyice yumuşatılmış yağı şekerle birlikte iyice çırpın.
3. Yumurtaları teker teker ve her eklemeden sonra iyice çırparak karıştırın.
4. Küçük küçük doğranmış prtakal kabuğu şekerlemesini de ekleyip bir spatulayla karıştırın.
5. Un-kakao karışımını da ekleyin.
6. Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin.
7. Pudra şekerini bir kaseye eleyin ve ancak yumuşak bir karışım oluşturacak kadar portakal suyu ekleyin. KAseyi içinde sıcak su olan bir kabın içine oturtup kaşıktan kolayca akacak kıvama gelene kadar ısıtın ve o ısıda tutun.
8. Keki kalıbından çıkardıktan sonra sıcak şerbeti üzerine gezdirin, birkaç portakal şekerlemesiyle daha süsleyin.
9. Taze krema ile servis edebilirsiniz.
7.

1 Yorum:

Yorum Gönder

<< Anasayfa