Hasır Sepet

Salı, Eylül 13, 2005

TAVUK-MISIR-MANTAR



Bir salata daha. Tavuk salatalarını genel olarak seviyorum zaten, bir de böyle bin çeşit malzeme doldurunca bence daha da güzel oluyor. Buna benzer bir salata tarifi daha yazmıştım, Tavuklu Karışık Salata. Temelde yapılışlar aynı, sadece malzemeyle bir parça oynuyorsunuz.
Miktarlarını yazmıyorum, neyi ne kadar severseniz o kadar doldurun diye.

TAVUK-MISIR-MANTAR

Malzemeler:

1 haşlanmış didilmiş tavuk göğsü
Közlenmiş dilimlenmiş kırmızı biber
Mısır
Yeşil Soğan
Mantar
Dilimlenmiş yeşil zeytin
Zeytinyağı
Tuz
Limon

Yapılış:

1. Mantarları yıkayıp dörde böldükten sonra, yağsız tavada sularını salıp çekene kadar pişirin.
2. Tüm malzemeleri karıştırın.
3. Sos için, zeytinyağı, limon ve tuzu bir kasede çırpıp, salatanızın üzerine dökün.
4. Mümkünse bir saat kadar dolapta bekletin ki, birbirlerine iyice karışsınlar ve sosu tamamen çeksinler.

Afiyet olsun!