Hasır Sepet

Perşembe, Aralık 02, 2004

PORTAKALLI YAĞSIZ KEK




Bu kek yağsız olduğundan çok hafif oluyor ve mis gibi portakal kokuyor. Benim için portakalın ilk çıktığı zamanda, kışın başlangıcını haber veren bir kek.

PORTAKALLI YAĞSIZ KEK

Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker (Ben esmer şeker kullandım)
10 çorba kaşığı un
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı portakal suyu
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya

ŞERBETİ İÇİN:

2 portakalın suyu
1 kahve fincanı toz şeker

Fırın 180 derece

Yapılışı:

1. Yumurtaların sarılarına şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpın.
2. Aklarını kar haline gelene kadar çırpıp sarılarına ekleyin.
3. Bu karışıma un, kabartma tozu, vanilya ve portakal suyunu ilave edip çırpın.
4. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
5. Ilındıktan sonra, şerbeti için kullanılan malzemeleleri karıştırıp bir iki taşım pişirin.
6. Şerbet ılınınca soğuk kekin üzerine kaşık kaşık dökün, şerbeti çekmesini bekleyin.

4 Yorum:

Yorum Gönder

<< Anasayfa