Hasır Sepet

Çarşamba, Aralık 01, 2004

KREMALI MANTARLI TAVUK




Bu dün akşam uydurduğum bir tarif. Evde olanları birleştirince böyle bir şey çıktı ortaya. Lezzetini biz çok beğendik. Malzemeler evde olanlarla değiştirilerek de yapılabilir.

Malzemeler:

2 tavuk göğüs bonfile (enine kesilerek inceltilmiş)
6-7 tane mantar
1/2 kutu süt kreması
2 çorba kaşığı konserve mısır
100 gr kaşar peyniri rendesi

Fırın 200 derece

Yapılışı:
1. Tavukları az yağda tavada pişirin. Ama iyice kızarmasınlar sadece suyunu salıp çekmeleri yeterli.
2. Mantarları ince ince dilimleyin, çok az yağla tavada pişirin. Saldıkalrı suyu çekince yarım kutu süt kremasını ekleyin, tuz ve karabiber katıp 5 dakika pişirin.
3. Tavukların içine biraz mısır koyarak rulo yapın ve açılamaları için bir kürdanla tutturun.
4. Fırın kabına rulo yapılmış tavukları koyun, üzerine kremalı mantardan ekleyin, En üste de kaşarpeyniri rendesini serpip, fırında peynirler eriyip üstü kızarana kadar pişirin.

5 Yorum:

  • At 12/02/2004 11:12:00 ÖÖ, Anonymous Adsız dedi ki;

    ANTAKYA KISIRI
    MALZEMELER:
    1 su bardağı köftelik bulgur
    3 çorba kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    1 demet maydanoz
    1/2 demet taze nane
    7-8 adet yeşil soğan
    4 çorba kaşığı nar ekşisi
    1/2 su bardağı zeytinyağı(diğer sıvıyağlardan da olur.zeytinyağı ile yarı yarıya da kullanabilirsiniz)
    yanında yemek için marul yaprakları ya da taze asma yaprağı
    YAPILIŞI:
    1- bulguru tepsiye koyup musluğun altında soğuk suyla yıkayarak fazla suyunu süzdürün , üzerine biber ve domates salçasını koyup karıştırın bir kenarda ağzı açık olarak bekletin.
    2- maydanozu , naneyi ve yeşil soğanları minik minik doğrayıp bir kaba alın.nane biraz daha irice doğranabilir.
    3- bulgur suyunu çekmişse elinizle soğuk su serperek kısırınızı yoğurun .yoğurulan malzeme birbirine yapışıyorsa kıvamı olmuştur.nar ekşisini ekleyin iyice yedirin daha sonra yağını ilave edin en son yeşilliğini koyun (yeşillikleri ezmeden ufalar gibi yedirin).kısırınız servise hazırdır.afiyet olsun:)
    NOT: 1-antakya 'da kısır asla sıcak suyla yapılmaz.
    2-nar ekşisi miktarını damak zevkinize göre arttırabilir yada eksiltebilirsiniz.Bu diğer malzemeler için de geçerlidir.
    3-bir de ben biber salçasını tel süzgeçin içine koyup iyice yıkadıktan sonra kullanıyorum tadı daha güzel oluyor.tavsiye ederim.

    gökçencim mrb.nihayet yazabildim :)tarifi ayrıntılarıyla yazmaya çalıştım dilerim beğenirsin.

     
  • At 12/02/2004 11:59:00 ÖÖ, Blogger Gökçen dedi ki;

    Leylacım, çok teşekkür ederim, en kısa zamanda bunu deneyip fotoğraflamak lazım.

     
  • At 12/02/2004 03:18:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

     
  • At 12/02/2004 03:20:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

     
  • At 12/02/2004 04:53:00 ÖS, Blogger Gökçen dedi ki;

    Tarifi aldım, önemli olan budur zaten. Ama malzemem eksik. O yüzden tamamlayana kadar deneyemeyeceğim.
    Değişik illerden arkadaşlarla tanışmanın en güzel yanlarından biri de bu sanırım, hiç bilmediğin şeyler öğreniyorsun.
    Tekrar teşekkür ederim tarifin için Leyla...

     

Yorum Gönder

<< Anasayfa