Hasır Sepet

Cumartesi, Kasım 27, 2004

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI



Partinin üçüncü tarifi Talat'ın biber dolması. Gecenin sonunda eve gelirken dört "örnek" alıp eve getirdim ve fotoğraflarını çektim. Böylelikle sonu kısırınkine benzemedi. :)
Tarifi Talat maille yolladı, aynen yazıyorum...

"Aslında çok zor görünse de inanılmaz kolay ve bir o kadar da pratik zeytinyağlı dolmamız. Eskiden annelerimiz saatlerce zeytinyağlı içini yapmak için uğraşırlardı. Şimdi buna gerek kalmadı. Benim sadece 15 dakikamı alıyor bunu yapmak.
Nasıl mı? Sadece okuyun.. Sonucu gorunce çok şaşıracaksınız. Ve merak etmeyin hiç kimse bir şey anlamıyor...İşte malzemeler ve tarif...

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

Malzemeler:

12 büyük ya da 25 küçük Dolmalık Biber
1 paket Hazır Dolmaiçi ( Tercihen Knorr )
Zeytinyağı

Yapılışı:

Dolmalık biberleri güzelce yıkayın ve içlerini süzün. Sonra üst taraflarını kapak olacak şekilde kesin. Tarife göre hazırladığınız zeytinyağlı içini biberlerin içine doldurup kapaklarını kapatın. Çok fazla içle doldurmayın yoksa pişerken dolmalar patlayabilir. Daha sonra dolmaları bir tencereye dizip yarısını geçecek şekilde su ve zeytinyağını ekleyip pişmeye bırakın. Yaklaşık 40 dakika sonra dolmalar hazır olacaktır. Soğuduktan sonra bir tabağa alıp limon dilimleri ve dereotuyla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...."