Hasır Sepet

Salı, Kasım 23, 2004

BADEMLİ KURABİYE




Geçen hafta yaptığım kurabiyeyi ancak şimdi yazabiliyorum. Misler gibi tarçın ve badem kokuyor. Bir gecede bitti , geriye hiçbirşey kalmadı.

BADEMLİ KURABİYE

Malzeme:

250 gr margarin (eritilmiş-soğutulmuş)
6 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı ince çekilmiş kabukları soyulmuş badem
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt veya 1/2 bardak süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Aldığı kadar un

Fırın 180 derece

Yapılış:

1. Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri karıştırıp bir hamur elde edin.
2. Un ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın, elde ettiğiniz bir önceki karışıma yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
3. Hamuru açın, istediğiniz şekilde kurabiye kalıplarıyla keserek yada elinizle şekil vererek yağlanmış tepsiye dizin.
4. Önceden ısıtılmış fırında kararmadan kızaracak kadar pişirin.
5. Fırından çıkardıktan sonra üzerine tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın.
6. Hepsini bir gecede yiyin, sakın ola ertesi güne bırakmayın :)

1 Yorum:

  • At 8/21/2008 09:46:00 ÖÖ, Anonymous Adsız dedi ki;

    sağ tıklanmasın diye koyduğun scriptin gereksiz olduğunu ve kolayca aşılabildiğini biliyor musun?

    büyük ihtimalle okumayacaksın ama yazayım yine de.

     

Yorum Gönder

<< Anasayfa