Hasır Sepet

Perşembe, Kasım 18, 2004

ARMUTLU TART




Bu tatlıyı geçenlerde denedim. Anlatımına bakınca yapımı zormuş gibi gözüküyor ama kesinlikle değil. Üstelik inanılmaz lezzetli. Özel misafirler için de ideal. 8 küçük tart kalıbında değil, büyük bir tek kalıpta da pişirebilirsiniz. Armut sevmeyenler bu tarifi elmayla da deneyebilirler. Bunun için de elmaları ufak ufak bölmeniz, şeker ve tarçınla tavada biraz pişirdikten sonra tarifteki şekilde armut yerine bu karışımı koymanız gerek. Afiyet olsun!... :)

ARMUTLU TART

Malzemeler:
KREMA:
150 gr (2 kare paket) bitter çikolata
750 gr (2 adet) olgun, iri armut
15-30 ml (1-2 çorba kaşığı) tozşeker
1 adet yumurta
125 ml süt kreması
HAMUR:
175 gr (6 kahve fincanı) un
90 gr (4,5 çorba kaşığı) tereyağı
60 gr (1 kahve fincanı) tozşeker
2,5 ml (yarım tatlı kaşığı) tuz
2,5 ml (yarım tatlı kaşığı) vanilya
3 adet yumurta sarısı

Fırın ısısı 200 derece

YAPILIŞI:

HAMUR:
1. Unu eleyin, ortasına bir havuzcuk açarak yumuşak tereyağını, şeker, tuz ve vanilyayı koyun, tüm malzemeyi birbirine yedirin.
2. Yumurta sarılarını ekleyin, tekrar yoğurun. Hamurun elinize yapışmaması ve tek parça olarak top haline getirilebilmesi gerek.
3. Streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
4. 8 minik tart kalıbını tereyağ ile yağlayın, hamuru bu kalıplara paylaştırın.
KREMA:
1. Çikolatayı robotta küçük parçalara bölün, İsterseniz bunu bıçakla da yapabilirsiniz.
2. Yumurta ve süt kremasını iyice çırpın.
3. Armutların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra enlemesine ince ince dilimleyin.
4. Kalıptaki hamurların üzerine kıyılmış çikolata parçalarını dökün. Üzerine her bir kalıba 3-4 kaşık yumurtalı kremadan ekleyin.
5. Armutları çiçek yaprakları gibi yaydırarak en üste yerleştirin ve elinizle biraz bastırın ki kremaya hafifçe gömülsünler. Üzerine tozşeker serpin.
6. 200 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra ısıyı 180 e düşürün ve 15-20 dakika daha pişirin.

4 Yorum:

  • At 11/18/2004 12:24:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    Çok güzel gözüküyor...

     
  • At 11/18/2004 12:28:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    merhabalar, oncelikle siteniz hayirli olsun,
    cok guzel tariflerle baslamissiniz, hepsini deneyecegim...
    bu tarifle ilgili bir sorum olacak: cikolata parcaciklari hamurun dibine cokmuyor mu, bunlari una bulamak gerekir mi?
    tekrar hayirli olsun, iyi gunler...

    evrim guven

     
  • At 11/18/2004 01:12:00 ÖS, Blogger Gökçen dedi ki;

    Evrim Hanımcım, sizi burda görmek ne hoş...
    Hayır, içine batmıyor çünkü hamur öyle sıvı kıvamda değil, ekmek hamuru gibi birşey. Yalnız çok yemeyin bi porsiyonunda bile 80000 kalori filan var.

     
  • At 9/28/2006 03:38:00 ÖS, Anonymous defne dedi ki;

    meraba beni tanıyosunuz ben acemi cad da oynayayan kızım ayşe gül ama benim gerçek ismim defne ben çikolata tarifine baktım ama yok bende börek yaptım bu tarifi bilene çok teşekkür ederim yani bu börek mütiş

     

Yorum Gönder

<< Anasayfa