Hasır Sepet

Perşembe, Kasım 18, 2004

FINDIKLI KETEN TOHUMLU KEPEKLİ EKMEK



Dün gece yaptığım ekmek de bu işte. Lezzeti çok güzel oldu. Eşimle birlikte üzerine Creme Bonjour Peynirli sürüp yedik. Bir de tarçınlı kurabiye yaptım ama onu daha sonra ekleyeceğim. Artık seri üretime geçip dışarıdan ekmek almaya son...

Malzemeler:
2,5 su bardağı kepekli un
50 gr margarin
1/2 çay bardağı süt
Bir avuç ince çekilmiş keten tohumu
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
1 kibrit kutusu yaş maya
Tuz


Yapılış:
1. Yaş mayayı 1/2 çay bardağı ılık su ile ıslatın ve 10 dakika bekletin.
2. Un ve keten tohumunu birlikte bir kaba eleyin.
3. Margarini eritip soğutun.
4. Unun ortasında bir havuzcuk oluşturup buraya margarin, maya, fındık ve tuzu koyun.
5. Sütü yavaş yavaş ekleyerek iyice yoğurun.
6. Hamurun üzerine biraz sıvı yağ sürüp, nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin.
7. Hamuru tekrar yoğurun, yağlanmış kalıplara (yada sadece tek bir kalıba) doldurun ve yine üzerini nemli bezle örterek 20 dakika daha dinlendirin.
8. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.

1 Yorum:

Yorum Gönder

<< Anasayfa