Hasır Sepet

Perşembe, Kasım 25, 2004

TÜL BÖREĞİ




Dün Funda'nın doğumgünüydü. Ben, Talat, Selin, Fulya ve Rukiye ona sürpriz parti düzenledik. Herkes bir iki çeşit yemeği yapmayı üstlendi. Ben pastayı ve böreği yaptım. Talat zeytinyağlı biber dolma ve kısır yaptı. Bu partinin ilk tarifi. Talat'dan tarifleri alır almaz onları da yazacağım ama kısırı tekrar yapması gerek. Antakya usulü yapılan nar ekşili nefis birşeydi ve değil fotoğraf çekecek kadar, yarım kaşık bile kalmadı.
Bu böreğin yapımı çok kolay ve lezzeti de aynı su böreği gibi. Fırında puf puf kabarıyor.

Malzemeler:

5 tane yufka
5 bardak süt
5 yumurta
200 gr margarin
250 gr çökelek
Maydanoz
Tuz

Fırın 180 derece

Yapılışı:
1. Derin bir kapta süt ve yumurtaları iyice çırpın. Tuz ekleyin.
2. Maydanozla birlikte çökeleği ezin.
3.Yufkaları elinizle gelişigüzel parçalayıp süt-yumurtalı karışıma batırın. Bir iki dakika ıslanmalarını bekleyin.
4. Yarısını yağlanmamış tepsiye yerleştirin. Üzerine çökeleği yayın. Kalan yufkaları da çökeleklerin üzerine yayın.
5. Kapta kalan yumurtalı sütü böreğin üzerine dökün.
6. Margarini eritip böreğin üzerine gezdirin.
7. Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Yapım Alternatifi:
Bu böreği kaşar peyniriyle de yapabilirsiniz. Bunun için çökelek yerine 200 gr kaşar peynirini rendeleyip süt-yumurta karışımına koyun, yufkaları da ekleyin, karıştırdıktan sonra kabın tamamını fırın tepsisine boşaltın.


28 Yorum:

Yorum Gönder

<< Anasayfa