Hasır Sepet

Perşembe, Kasım 25, 2004

TÜL BÖREĞİ




Dün Funda'nın doğumgünüydü. Ben, Talat, Selin, Fulya ve Rukiye ona sürpriz parti düzenledik. Herkes bir iki çeşit yemeği yapmayı üstlendi. Ben pastayı ve böreği yaptım. Talat zeytinyağlı biber dolma ve kısır yaptı. Bu partinin ilk tarifi. Talat'dan tarifleri alır almaz onları da yazacağım ama kısırı tekrar yapması gerek. Antakya usulü yapılan nar ekşili nefis birşeydi ve değil fotoğraf çekecek kadar, yarım kaşık bile kalmadı.
Bu böreğin yapımı çok kolay ve lezzeti de aynı su böreği gibi. Fırında puf puf kabarıyor.

Malzemeler:

5 tane yufka
5 bardak süt
5 yumurta
200 gr margarin
250 gr çökelek
Maydanoz
Tuz

Fırın 180 derece

Yapılışı:
1. Derin bir kapta süt ve yumurtaları iyice çırpın. Tuz ekleyin.
2. Maydanozla birlikte çökeleği ezin.
3.Yufkaları elinizle gelişigüzel parçalayıp süt-yumurtalı karışıma batırın. Bir iki dakika ıslanmalarını bekleyin.
4. Yarısını yağlanmamış tepsiye yerleştirin. Üzerine çökeleği yayın. Kalan yufkaları da çökeleklerin üzerine yayın.
5. Kapta kalan yumurtalı sütü böreğin üzerine dökün.
6. Margarini eritip böreğin üzerine gezdirin.
7. Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Yapım Alternatifi:
Bu böreği kaşar peyniriyle de yapabilirsiniz. Bunun için çökelek yerine 200 gr kaşar peynirini rendeleyip süt-yumurta karışımına koyun, yufkaları da ekleyin, karıştırdıktan sonra kabın tamamını fırın tepsisine boşaltın.


21 Yorum:

  • At 11/25/2004 11:29:00 ÖÖ, Anonymous Adsız dedi ki;

    Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

     
  • At 11/25/2004 11:45:00 ÖÖ, Blogger Gökçen dedi ki;

    Gülçin,
    Sitenin ayarlarıyla oynarken böyle bir yanlışlık yapmışım. Asıl yapmak istediğim şu "post a comment" ve "home" ifadelerini türkçeleştirmekti ama sonuç böyle olmuş işte :)
    Şimdi düzelttim, artık bir problem yok kontrol ettiğim kadarıyla ama ifadeler yine ingilizce kaldı...
    Yufkaları bölme işini de şöyle anlatabilirim; yufkayı bir ucundan tutup havaya kaldırdım, aşağı doğru sarktı. Bu uzun parçayı gelişigüzel dört beş parçaya kopardım elimle. Ama nasıl istersen öyle parçalayabilirsin çünkü sütten dolayı küçük parçalasan da birbirlerine yapışıyorlar. Ortalama bir yufkayı beş parçaya böldüm denilebilir. Bekletmeyi de en fazla beş dakika filan yapmışımdır öyle uzun bir süre değil.
    Kolay gelsin, umarım güzel olur.

     
  • At 11/25/2004 11:52:00 ÖÖ, Blogger tarcin dedi ki;

    gökcen ellerine saglık:)basarılarının devamını dılerım:)

     
  • At 11/25/2004 10:24:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    Gökcen ben bir sey soracagim, 5 bardak süt benim bardagimla 1,250 litreye denk geliyor. Börek sütün hepsini cekiyor mu?
    Selamlar
    mine

     
  • At 11/26/2004 07:00:00 ÖÖ, Blogger Gökçen dedi ki;

    Benim bardağım biraz daha küçüktü Mine, tam bir litre oldu. Ve bu 1 litrenin tamamını çekti.

     
  • At 11/26/2004 09:58:00 ÖÖ, Anonymous Adsız dedi ki;

    merhaba gökçen,
    bugün sana çözemediğim bir konuda yardım istemek için yazıyorum.diğer arkadaşlarada yazacağım.haticenin tarifleri bir dosyayı doldurdu ve geçiyor bile çıktıları.şimdi minenin tarifleri tarçının tarifleri ben hangi birini nasıl arşivleyeceğim ve o kadar dökümanı nasıl saklayacağım.iyi güzel tarifler ama ben çıkamadım bu işin içinden acil yardım istiyoruuuuuuummmmmmm. :))))))))))
    gülçin.

     
  • At 11/26/2004 04:52:00 ÖS, Blogger Gökçen dedi ki;

    Gülçincim,
    Arşivlemene gerek yok ki... Biz her zaman buradayız. İstediğin zaman al, bak, yap :) Veya farklı bir öneri olarak çıktı almadan CD Writer'ın varsa cd lere kopyalayabilirsin. Belli bir düzenle tabii. Bir cd tatlı, bir cd yemek, böyle birşey geliyor benim aklıma...

     
  • At 11/26/2004 06:20:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    Sevgili Gökçen ,o gece bize yaptigin börek inanilmazdi.Hic fark1na varmadan sanirim 4 koca dilim yemisimdir.Cunku sabah tartildigimda 1 kg. daha almis oldugumu fark ettim.Olsun canima degsin.Can bogazdan gelir.Ne demisler yasasin balik etli hatunlar:) Ellerine saglik arkadas1m ,senden daha cok tarifler bekliyoruz kilo almak icin...

     
  • At 11/26/2004 07:12:00 ÖS, Blogger Gökçen dedi ki;

    Biz de senden bekliyoruz Talatcım, kısır mısır bişiiler işte sizin oralarınkinden. Oruk'u da unutmuş diilim. :)

     
  • At 11/27/2004 09:58:00 ÖÖ, Anonymous Adsız dedi ki;

    evet gökçen bende düşündüm ama cd ömrü pek uzun sürmüyor silinebiliyor,açılmıyor v.s.ben ise uzun yıllar saklamak istiyorum bu güzel tarifleri.torunlarıma kalsın istiyorum onlarda benim gibi yapıp yapıp hava atsın istiyorum :o) çok şeymi istiyorum :)))) bulacağım bir çaresini.
    bu arada ben gelince gitmem demiştim vay haline yerleştim buraya haberin olsun.mutfağada düşkünümdür.şu böylemiydi,o öylemiydi şunun şurası nasıldı deli ederim milleti. (zaten bu aralar pek bir çenem düşmüş annem öyle diyor ben onun yanında ağır takılıyorum çaktırmayın :))))))))))
    sevgilerimle
    Gülçin.

     
  • At 12/13/2005 11:36:00 ÖÖ, Anonymous ceyda dedi ki;

    gökçen böreği dün akşam ölçüsünü azaltarak denedim çünkü benim fırınım mini gerçekten su böreğini andırıyor çok sağol ya benim diyet yapmam gerekiyo amaaaaaaa

     
  • At 3/09/2006 04:46:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    gökçen merhaba..ben daha önce bu böreği yarım ölçü borcamda denemiştim çok güzel oldu ama neredeyse taşacaktı..tam ölçü yaparken fırın tepsisinde mi yapmak gerekiyor??ve de tepsinin altına yağlı kağıt sermeli miyim?bu arada denemeyenler mutlaka denemeli bence...bilgen

     
  • At 2/19/2007 12:23:00 ÖS, Anonymous filiz dedi ki;

    merhaba siteniz çok güzel tarifleriniz mükemmel görünüyo. Ben tariflerinizden alıp denemek istiyorum. ama istediğim tarifi işaretleyip kopyalamayı deneyince
    izin vermiyo ne yapabilirim, nasıl bilgisayarıma alabilirim çünkü cd oluşturmak istiyorum

     
  • At 3/20/2007 06:06:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    Merhaba,

    tarifinizi tarif defterinde dogum gunu icin onerdiginizde buldum ve sitenizden hemen indirdim, ama bir kac sorum olacakti, gelisiguzel'le ne demek istiyorsunuz? bu boreginizi hafta sonu yapmak istiyorum, ama acaba su hazir yufkalarla da olurmu hani paketlerde olanlardan, vakuumlanmis olanlardan, avrupada yasiyorum ve maalesef turkiyenin hazir yufkalarindan yok burada. yardimci olursaniz cok sevinirim.
    Sevgiler, Gül

     
  • At 3/21/2007 03:04:00 ÖS, Anonymous Gökçen dedi ki;

    Gül Hanım, gelişigüzelle büyüklüğü önemli olmaksızın, elinize nasıl gelirse öyle koparın demek istiyorum. Vakumlu paketlerde satılan yufkalarla da olur tabii. Kolay gelsin.

     
  • At 10/06/2007 10:40:00 ÖÖ, Anonymous Adsız dedi ki;

    merhaba
    bu böreği bende denemek istiyorum ama güvene miyorum kesinlikle güzel olur dimi şuan yapmaktayım umarım ki iii olur tekrar yazacağım ayrıca sitenizin içeriği çok gözel ! :)

     
  • At 2/03/2009 04:05:00 ÖÖ, Blogger iLkerJan dedi ki;

  • At 4/29/2011 01:12:00 ÖS, Blogger Çelik Kapı dedi ki;

    Hmm güzel bir tarife benziyor. Börek gayet güzel. Ellerinize sağlık. Kendime ait bir sitem var oradan da tariflere bakabilirsiniz. Teşekkürler. | yemek tarifi | konut | çelik kapı | çelik kapı | şöförlü araç kiralama | tercüme | seo | şömine |

     
  • At 7/04/2011 05:55:00 ÖS, Anonymous web tasarım dedi ki;

  • At 11/16/2011 09:15:00 ÖS, Blogger Ankara Oto Boyama dedi ki;

    vern göğüs estetiği saol varol

     
  • At 11/16/2011 09:16:00 ÖS, Blogger Ankara Oto Boyama dedi ki;

    dekorasyonevdne eve nakliyatlazer epilasyon ankarasdfsgdsduvar kağıdısaol varol erkek

     

Yorum Gönder

<< Anasayfa