Hasır Sepet

Cuma, Aralık 03, 2004

KEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Bir tatlı sever ve dener olarak, iyi bir kekin şu ana kadar öğrenmiş olduğum püf noktalarını yazacağım bugün.
1. Yumurtalar ve şekeri krema kıvamına gelinceye, rengi de iyice açılıp beyazlaşana kadar çırpmak lazım.
2. Buna sonra tereyağ veya margarini eritmeden iyice yumuşatarak ekleyip yine çok iyi çırpmak lazım.
3. Eğer tarifte aksini söylüyorsa, yani önce şeker ve tereyağı diyorsa, onları da rengi açılana kadar çırpmak sonra yumurtaları teker teker kırıp iyice yedirmek lazım.
4. Kuru malzemeleri önce birlikte karıştırmak ve keke katarken mutlaka elemek lazım.
5. Ben bütün kek tariflerinde yumurta akını da kar gibi yapıp sonra sarılı-şekerli karışıma çırpmadan, spatulayla karıştırarak ekliyorum.
6. Dakka başı kek denemesi yapmamak lazım, alıp başını gitmek tehlikesini de göz önünde bulundurmak lazım.
7. Okulda kabus gibi bir gün geçirip, bir öğrenci daha gördüğünde delirecek gibi olmaya rağmen dişini sıkmak lazım. Onları öldürmemek, ne kadar saygısız ve taş kafalı olurlarsa olsunlar, onlara geleceğimiz gözüyle bakıp, sonra da gelecekten korkmak lazım.
8. Bir tane öğrencinin bir iyi sözüyle, bir komik tavrıyla, zor bir problemi çözüşüyle bütün bunları unutup ertesi gün gene sırıtarak okula gitmek lazım.
9. En haylaz öğrencinin velisi gelip, size iyi bir şey söyler umuduyla baktığında, boğazınızın düğümlenmesi, söyleyeceklerinizi yutmakla yutmamak arasında kalmanız lazım.
10. "Hattan düştünüz" diye telefonu kapatan, uyduruktan profesyonel "iş kadınları"na sinirlenmemek lazım.
11. Bütün bunları halledip tek problem olarak kekinizin kabarıp kabarmaması sorununa odaklanacak kadar pembe bir dünya hayal etmek lazım.
12. Bir de fırına sık sık bakmak, zahmetle çırptığınız bütün o malzemeyi ziyan etmemek lazım :)

3 Yorum:

  • At 3/22/2007 03:05:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    selam Gökçen, İnanılmaz güzel ve eğlenceli bir site. Acayip sevdim seni. Sanki çok yakın bir arkadaşım gibi hissettim tam 3 saattir senin sitende misafirim. Daha pasta ve kekler yeni bitti sıra tuzlulara geldi. Bende bir blogcuyum. Kendi çapımda amatörce bir sitem var. Seninki ile kıyaslanamayacak kadar amatörce benim sitem. Niye diye orarsan eee her gördüğüm sitede böyle 3-5 saat geçirirsem kendi siteme bir şey yapamamam. Neyze fazla uzun yazdım. Ellerine sağlık. Sevgiler fulya.. (Fulyanın günlüğü siteme beklerim)

     
  • At 10/30/2007 04:22:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    Bir kek tarifi bu kadar güzel yapılır. Sevgili öğretmen arkadaşım sitenle yeni tanıştım çok beğendim. Çok eglenceli bir site... özellikle öğrencilerle ilgili yorumlarına bayıldım sonuna kadar katılıyorum keşke tek sorunumuz kabarmayan kekler olsa...
    sevgiler ve kulak memesi kıvamında öğrenciler...

     
  • At 11/27/2021 04:34:00 ÖS, Anonymous Ankara Estetik Cerrah dedi ki;

    Burun şeklini ideal açı ve ölçülere kavuşturmak için erkek kadına ayrı ayrı modellerde planlanan ve aynı zamanda ihtiyaç varsa burundan nefes alma güçlüğünün de düzeltilebileceği lokal yada genel anestezi altında yapılabilen cerrahi işlemdir burun estetiği ankara.



    Silikondan yapılmış protez kullanılarak cerrahi olarak meme hacminin arttırılmasıdır. 60 yıldır dünyada uygulanan en sağlıklı Ankara meme büyütme yöntemi meme protezidir.



    Ankara Lazer liposuction konvansiyonel liposuctionun lazer teknolojisi ile birleştirilmiş halidir. Konvansiyonel liposuctionda yalnızca cilt altı yağ dokuları kırılarak dışarı aspire edilirken, lazer liposuctionda aspirasyon öncesi ve sonrasında açılan aynı delikten girilerek dokulara lazer enerjisi de uygulanır.



    Ankara karın germe ameliyatı aşırı kilo, gebelik ve benzeri sebeplerle sarkmış olan karın derisinin cerrahi olarak çıkarılması işlemidir. İşlem sırasında ayrıca gevşek olan karın duvarı da sıkılaştırılabilir.

     

Yorum Gönder

<< Anasayfa