Hasır Sepet

Cumartesi, Kasım 04, 2006

ZENCEFİLLİ TAVUK




Tariflerden de anlayacağınız üzere, tavuk bizim evde sıkça tüketilen bir yemek. Dümdüz tadı aslında çok da matah değil, ben böyle süslenip de yapılan yemeklerini daha çok seviyorum.
Zencefil, girdiği herşeye yakışıyor, çok zengin bir aroması var. Bu yemek de Asya usulü tatlı-tuzlu bir yemek oldu. Seviyor musunuz bu tip lezzetleri bilmem ama benim çok hoşuma gitti.
Ben mide problemimizden dolayı acı biber ile karabiberi kullanamadım ama eminim ki onlar da girse çok daha güzel olurdu.

ZENCEFİLLİ TAVUK

Malzemeler:

4 parça tavuk göğüs (kalça şiş de kullanılabilir)
1 su bardağı su
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı zencefil
2 diş sarımsak
2 közlenmiş salçalık krımızıbiber
3 domates
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı acı biber
Maydanoz

Yapılış:

1. Soğan ve sarmısak ile domateslerin kabuklarını soyun. Hepsini rondoya koyup, suyu da ekleyerek püre oluncaya kadar çekin.
2. Tencereye yağı koyup üzerine püreyi ilave ederek 15 dk kadar karıştırarak pişirin.
3. Üzerine tavukları, tuz, karabiber ve acı biberi ekleyin, kısık ateşte 20 dk pişirin.
4. Közlenmiş kırmızı biberleri soyun, çekirdeklerini çıkarıp ince uzun şeritleri halinde doğrayın.
5. Tencereye ekleyip birlikte 5 dk daha pişirin.
6. Bolca doğranmış maydanozla servis edin.

6 Yorum:

  • At 11/05/2006 04:14:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    tavuklu yemekleri ben de çok severim değişik usullerle sık sık pişiririm.yemeğiniz çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.

    seda
    tarifname.blogspot.com

     
  • At 11/05/2006 05:44:00 ÖS, Blogger Lafazan dedi ki;

    Teşekkür ederim, denerseniz sizin de seveceğinizi düşünüyorum.

     
  • At 11/08/2006 02:29:00 ÖS, Blogger azna dedi ki;

    Sulu yemekler güzel oluyor genelde, elinize sağlık:) Taze zencefil kullansak olur mu bu yemekte acaba???

     
  • At 11/08/2006 04:21:00 ÖS, Blogger Lafazan dedi ki;

    Teşekkür ederim, taze zencefili hiç bir yemekte kullanmadım ben daha önce, hep kurusunu, o yüzden emin değilim açıkçası.

     
  • At 11/17/2006 11:21:00 ÖÖ, Blogger Pınarın Kulubesi dedi ki;

    Merhaba
    eşim tavuk yemeğini çok seviyor
    geçenlerde Umran ın Hardallı tavuk tarifini yaptım, çok sevdi. Zencefilde var evde ama daha hiç kullanmadım. Bu tarif ile kullanacağım, tavuklu tarifler için çok teşekkürler
    sevgiler
    Pınar

     
  • At 11/17/2006 12:05:00 ÖS, Blogger Lafazan dedi ki;

    O tarifi ben görmemişim, bir de onu deneyeyim, dün de başka bir tavuk yemeği yaptım, onu da yazacağım.

     

Yorum Gönder

<< Anasayfa