Hasır Sepet

Cuma, Eylül 29, 2006

FINDIKLI KURABİYE



Bu kurabiyelerin bir benzerini de Mine yapmıştı. Çok uzun zaman önce kimbilir nereden indirip kaydettiğim bir tarif. Geçen gün fazlalık dosyaları temizlerken "denenecekler" adı altında gördüm. Çok kolay, çok ama çok lezzetli bir tarif. Acıbadem kurabiyesine çok benziyor, bademle yapıldığında birebir o lezzeti vereceğini düşünüyorum aslında. Ben üzerine kıyılmış fındık kısmını atladım.
Mutlaka deneyin, pişman olmazsınız.

FINDIKLI KURABİYE

Malzemeler:

3 adet yumurta beyazı
80 gr. şeker
200 gr. öğütülmüş fındık
40 gr. kıyılmış fındık
150 gr. bitter kuvertür
Tuz

Fırın 170 derece

Yapılış:
1. Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile mikserle orta hızda çırpın. Şekeri yavaş yavaş ekleyin ve eriyinceye kadar hızlı seviyede çırpın.
2. Karışımı spatula ile dikkatlice karıştırarak öğütülmüş fındığı ekleyin. Büyük uçlu sıkma torbasına doldurun.
3. Yağlı kağıt serili fırın tepsilerine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Önceden ısıtılmış fırının alt rafında 15 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın.
4. Kıyılmış fındıkları yağsız tavada kavurun.
5. Kuvertürü benmaride eritin. Soğumuş bezelerin kabarık kısımlarını kuvertüre batırın ve fazlasını akıtın. Düz tarafları alta gelecek şekilde pasta ızgarasına veya fırın kağıdına yerleştirin.
6. Üzerlerine kavrulmuş fındıkları serptikten sonra kurumaya bırakın.

1 Yorum:

Yorum Gönder

<< Anasayfa