Hasır Sepet

Pazar, Kasım 20, 2005

TAZE TARHANA ÇORBASI



2-3 ay önce Edirne'ye gittiğimizde annemin yemek kitaplarını didikleyip, içinden bu tarifi buldum. Ramazanda iftar için pişirecek çorba olsun diye yoğun bir tarif arayışındaydım o zaman çünkü çorba yapmasını pek bilmiyorum. Çok da aramadığımdan önemli olmamıştı benim için. Yani bu tarif aslen Ramazandan kalma.
Lezzeti tarhana çorbasına benzemiyor aslında, daha yoğun ve hafif ekşili diyebiliriz.

TAZE TARHANA ÇORBASI

Malzemeler:

2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
250 gr yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 litre et suyu

Yapılış:

1. Yağ ve unu pembeleşene kadar kavurun.
2. Et suyunun yarım bardak kadarıyla salçaları sulandırıp çırparak ekleyin.
3. Kalan et suyunu ekleyin.
4. İyice çırptığınız yoğurdu karıştırarak ekleyin.
5. Bir taşım kaynatın.
6. Üzerine nane, pulbiber ekebilirsiniz.