Hasır Sepet

Pazartesi, Kasım 14, 2005

BAHARATLI SICAK ÇİKOLATA



Kutup Ekspresi'nin DVD'si çıktı, bilmiyorum aldınız mı? Ben filmi ilk oynadığı zaman görmüştüm, yılbaşı zamanıydı, benim yılın en sevdiğim zamanı. Film de onu anlatıyor zaten, Noel ruhunu. Keşke biz de kendi adetlerimize, onların kendi adetlerine sahip çıktıkları kadar sahip çıksak!
Çocuklar Kutup Ekspresi'ne oturduklarında içmeleri için sıcak çikolata getiriliyor. Ağız burun boyana boyana içiyorlar.
Bu filmi yeniden görünce ilk aklıma gelen, "sıcak çikolata nasıl yapılır ki?" oldu. Evdeki Crazy For Chocolate kitabına baktığımda bir sürü sıcak çikolata tarifi olduğunu gördüm. Ama hepsinin temeli aynı, bir parça çikolatayı erit, sıcak süte ekle, köpürt, biraz daha birşeyler koy. Bu içecek çok güzel oldu olmasına da bence sıcak çikolata tarifi bu değil. İçinde sanki çikolata değil yoğun kakao olmalıymış gibi geliyor.
Bu kitaptan denediğim ilk tarif bu, internette başka kakaolu tarifler de buldum. Sıra sıra deneyeceğim. Zaten yapımı gerçekten de basit.

BAHARATLI SICAK ÇİKOLATA

Malzemeler:

60 gr çikolata
250 ml süt
Birer minicik tutam muskat, tarçın, zencefil

Yapılış:

1. Çikolatanın içine bir tatlı kaşığı su ekleyin ve benmari usulü eritin.
2. Aynı anda sütü de kaynar hale gelene kadar ısıtın.
3. İkisini aynı kapta birleştirin, baharatları ekleyip, köpürene kadar çırpın.

3 Yorum:

  • At 11/29/2005 01:10:00 ÖS, Blogger Mr_TD dedi ki;

    cok azda chili koyarsaniz icine cok daha degisik bir tat verir,Mayalar döneminden kalma sanirim orjinal sicak cikolata da kullaniyorlardi.

    afiyet olsun

     
  • At 11/29/2005 01:15:00 ÖS, Blogger Mr_TD dedi ki;

    Bu recetesi buldum, bayagi oyo gözüküyor;

    http://www.recipezaar.com/61909 sayfdan alinma;

    Mayan Hot Chocolate Recipe #61909
    Remember the movie Chocolat where Juliette Binoche adds chili to the drink? Well, this is one recipe for a spiced hot chocolate.
    1 chili pepper, cut in half,seeds removed
    5 cups light cream or whole milk or nonfat milk
    1 vanilla bean, split lengthwise
    1-2 cinnamon stick
    8 ounces bittersweet chocolate or 3 pieces mexican chocolate, cut into 2 inch pieces
    2 tablespoons sugar or honey, to taste
    1 tablespoon almonds or hazelnuts, ground extra fine

    6 servings Change size or US/metric
    Change to: servings US Metric

    10 minutes 5 mins prep
    ADVERTISEMENT - Remove this ad
    Add chili pepper to 2 cups boiling water.
    Cook until liquid is reduced to 1 cup.
    Remove chili pepper; strain for stray seeds, and set aside.
    In a medium-size saucepan, combine cream or milk, vanilla bean and cinnamon stick.
    Heat over medium flame until bubbles appear around the edge.
    Reduce heat to low.
    Add chocolate and sugar or honey.
    Whisk occasionally until chocolate is melted and sugar dissolves.
    Turn off heat.
    Remove vanilla bean and cinnamon stick, stir in ground almonds or hazelnuts.
    Carefully add the chili pepper infusion, a little at a time, making sure the flavour isn't too strong.
    If chocolate is too thick, thin with a little more milk.

     
  • At 12/10/2007 06:10:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    merabalar ya size bişey sorucam içine baharat felan koyarsak tadı acayipleşmi bozulmazmı tadı

     

Yorum Gönder

<< Anasayfa