Hasır Sepet

Pazartesi, Kasım 07, 2005

DAMLA SAKIZLI - KARANFİLLİ EKMEK



Geçenlerde Tarif Defteri'nden aldığım bir tarif bu. Mis gibi kokan, yumuşak ve lezzetli bir ekmek tarifi arıyorsanız, o tarif işte bu.
İçine damla sakızı ve karanfil girer de güzel kokmaz mı zaten.
Fırında kurumamaları için pişerken yanına bir kap da su koyun ki buharla yumuşacık olsunlar. Ben yarım bardak su yarım bardak süt olarak kullandım.

DAMLA SAKIZLI - KARANFİLLİ EKMEK

Malzemeler:

2 diş damla sakızı
4-5 tane karanfil
1 bardak sıcağa yakın su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
3/4 kahve kaşığı tuz
1 cay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un (yaklaşık 350-400 gram)

Fırın 200 derece

Yapılış:

1. Damla sakızı ve karanfili havanda iyice dövün.
2. Diğer tüm malzemeleri de ekleyip sertçe bir hamur yapın.
3. Üzerini yağlayıp iki misline çıkana kadar sıcak bir yerde mayalandırın.
4. Tekrar yoğurup şekillendirin ve yine bekletin ki kabarsınlar.
5. Önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin.

3 Yorum:

Yorum Gönder

<< Anasayfa