DAMLA SAKIZLI - KARANFİLLİ EKMEK
Geçenlerde Tarif Defteri'nden aldığım bir tarif bu. Mis gibi kokan, yumuşak ve lezzetli bir ekmek tarifi arıyorsanız, o tarif işte bu.
İçine damla sakızı ve karanfil girer de güzel kokmaz mı zaten.
Fırında kurumamaları için pişerken yanına bir kap da su koyun ki buharla yumuşacık olsunlar. Ben yarım bardak su yarım bardak süt olarak kullandım.
DAMLA SAKIZLI - KARANFİLLİ EKMEK
Malzemeler:
2 diş damla sakızı
4-5 tane karanfil
1 bardak sıcağa yakın su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
3/4 kahve kaşığı tuz
1 cay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un (yaklaşık 350-400 gram)
Fırın 200 derece
Yapılış:
1. Damla sakızı ve karanfili havanda iyice dövün.
2. Diğer tüm malzemeleri de ekleyip sertçe bir hamur yapın.
3. Üzerini yağlayıp iki misline çıkana kadar sıcak bir yerde mayalandırın.
4. Tekrar yoğurup şekillendirin ve yine bekletin ki kabarsınlar.
5. Önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin.
3 Yorum:
At 12/12/2005 02:32:00 ÖS, Adsız dedi ki;
gökçen bu ekmek te harika görünüyo yanlız merak ettiğim bi şey var ekmekleri normal fırındamı yapıyosun yoksa ekmek makinasındamı
At 2/05/2006 03:41:00 ÖS, Lafazan dedi ki;
Normal fırında Ceyda, ekmek makinam yok.
At 2/05/2006 03:48:00 ÖS, Shanewei dedi ki;
Normal fırında Ceyda, ekmek makinam yok. inam yok.
Yorum Gönder
<< Anasayfa