Hasır Sepet

Cuma, Ekim 14, 2005

EBRULİ KEK

.


10 gün olmuş yazmayalı, okula açıldığında vakit çok çabuk geçiyor. Dur şu hafta bitsin, Cuma gelse de dinlensem filan derken ne olduğumu anlamıyorum. Hele de şimdi önümüzdeki hafta ilk yazılıları yapacağım o zaman iyice gazlar gider.
İftarım kazasız belasız geçti, yemeklerim beğenildi, kek de süper oldu.
Kadim arkadaşım Lale, bir konuşmamızda, kendini, kek kurabiye türü şeylerin içine mutlaka faydalı bir şey koymak zorunda hissettiğini, yoksa boş yere un ve yağ yediğini düşündüğünü söylemişti. Ne zaman kek yapacak olsam onun bu sözleri aklıma geliyor. Bu kek, işte bu sebeple tam Lalelik. Çocuklu hanımlar da tercih eder sanıyorum. İçinde yok yok çünkü.
Tarifin kaynağı şurası. Teşekkür ederim Yelda!
Biz hiçbirimiz çocuklu hanım falan değildik ama olanca yemeğin üzerinden çekirge sürüsü gibi geçtik. Kekten de ertesi güne bir dilimcik bile kalmadı.
Kesinlikle tavsiye ederim, hem kolay hem çok lezzetli hem de faydalı bir ürün. Yiyiniz, yediriniz...:)

EBRULİ KEK

Malzemeler:

2 bardak rende havuç
125 gr. oda sıcaklığında margarin
yarım kutu labne peynir
3 yumurta
2 bardak kekun(yoksa 2 bardak un+1 paket kabartma tozu)
1 paket vanilya
2 avuç hindistan cevizi rendesi
2 avuç ceviz
1 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
8o gr. bitter çikolata
1 portakal veya limon rendesi
1 bardak tozşeker

Üstü için: 1/2 paket süt kreması, 1/2 paket labne peyniri, pudra şekeri

Fırın 180 derece

Yapılış:

1. Oda sıcaklığındaki margarini, yumurtaları ve şekeri krema kıvamını alana dek çırpın.
2. Labne peyniri de eklenip çırpmaya devam edin.
3. Havuç rendesi, hindistan cevizi, ceviz, portakal veya limon kabuğu, tarçın, vanilya ve zencefili karıştırın ve tekrar çırpın.
4. Un ve kabartma tozunu bir kapta birlikte eleyin, sonra karışıma ekleyin ve karıştırın.
5. Bitter çikolatayı bıçakla kıyıp içine ekleyin ve fazla karıştırmadan, önceden ısıtılmış fırında pişirin.
6. Çıkarıp soğuttuktan sonra, pudra şekeri, krema ve labneyi birlikte sertleşene kadar çırpın. Yarısını ayırıp kakao ekleyin.
7. Kalıptaki kekin üzerine önce beyaz kremayı yayın, üzerine kaşıkla kakolu kremayı toplar halinde koyun. Tahta temiz bir çubukla birbirine karışacak şekilde ebruli şekiller oluşturun.