Hasır Sepet

Pazartesi, Eylül 19, 2005

PATLICAN SARMA



Ünlü yemek listemin bir diğer tarifi de buydu. Biz çok beğenerek yedik, zaten patlıcan işin içine girer de güzel olmaz mı? Şekli de tamamdır, kasıntı misafirlere havalı havalı sunulabilir bence. :)
Zor gibi gözüküyor ama değil, son derece kısa vakit alıyor yapması, yağ miktarının sınırlı oluşu da bir diğer güzellik.
Yalnız tavuk göğüsleri enlemesine iki sefer böldürerek incelttirin, yetmedi bir de dövdürseniz bile olur, Benimkiler inceltilmiş olduğu halde kalın gibiydi, sararken biraz zorlandım, aklınızda bulunsun.
Buyrun deneyin, yorumlarınızı beklerim. :)

PATLICAN SARMA

Malzemeler:

2 patlıcan
1 tavuk göğüs
2 domates
1 kaşık salça
Zeytinyağı
Kekik, tuz, karabiber

Yapılış:

1. Patlıcanları alacalı soyup, boylamasına dilimler halinde kesin. Tuzlu suda 15 dakika kadar bekletin. Sonra yıkayıp kurulayın.
2. Tavuk göğüsleri enlemesine iki kere bölerek inceltin. Bu incelttiğiniz parçaları biraz döverek A4 ten hallice bir şekle sokun. :) Boylamasına da patlıcanların kalınlığına eşit olacak biçimde tekrar kesin.
3. Bir patlıcan dilimin üzerine bir tavuk dilimi serin. Üzerine kekik serpip sıkı bir rulo yapın ve üç beş kürdanla sıkıca tutturun. Tüm dilimleri bu şekilde sarın.
4. Bir tencereye azıcık zeytinyağı koyun, ruloları da tencereye alın ve kızartın.
5. Aynı tencereye rendelenmiş iki domatesi ve salçayı ekleyin. Ruloların yarısına kadar su koyun. Tuz ve karabiberini de ekledikten sonra suyun hacmi yarıya inene kadar pişirin.

1 Yorum:

  • At 11/07/2010 04:33:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    Merhaba,
    Bu tarifinizi gelen ozel misafirlerimize ve kendimize yaptim. Her seferinde tam not aldi. Paylastiginiz icin cok tesekkurler.
    Bilge

     

Yorum Gönder

<< Anasayfa