Hasır Sepet

Cumartesi, Kasım 26, 2005

KARNABAHAR GRATEN



Geçenlerde yaptığım bir yemek bu. Karnabahar konusunda gayet tutucuyum, bol yoğurtlu kızartması haricinde hiçbir şeyini yemekten hoşlanmıyorum. Buna rağmen ben bile bir tabak yedim.
Yalnız bu miktarlar iki kişilik bir aile için fazla, dört kişiye daha uygun, aklınızda bulunsun.
Orjinal tarifin kaynağı işte burası.
Afiyetler olsun!

Not: Bir arkadaşım yemeklerden sonra "Ellerine sağlık" diyenlere, "Afiyet olsun, yarasın, her yerine eşit dağılsın" derdi, bu söz hala çok hoşuma gidiyor.


KARNABAHAR GRATEN

Malzemeler:

1 adet karnabahar
500 gram patates
30 gram un
30 gram margarin
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
200 gram yağlı eritme peynir
Rendelenmiş bir tutam muskat
100 gram taze kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Fırın 200 derece

Yapılış:

1. Karnabaharı yıkayıp ayıklayın, küçük çiçekler halinde ayırın.
2. Patatesleri soyun, enine dilimleyin. Her ikisini de kaynamakta olan suda 5dk. haşlayıp hemen ardından soğuk suya atın ve sonra sularını süzdürün.
3. Unu yağda pembeleştirin. Et suyu ve sütü ılıtıp sürekli çırparak ilave edin ve 5dk. pişirin.
4. Eritme peyniri ilave edip karıştırın.
5. Sosu tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın.
6. Isıya dayanıklı bir kabı yağlayın, Karnabahar, sos, patates, sos sırasıyla malzemeleriniz bitene kadar dizin.
7. Üstüne ince kestiğiniz kaşar peyniri koyun.
8. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

3 Yorum:

  • At 2/15/2007 12:06:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    Ellerinize sağlık, gerçekten nefis görünüyor.

    Muskatın yokluğu yemeği nasıl etkiler acaba? Ya da alternatifi var mıdır?

    İyi bir gün...

     
  • At 2/15/2007 05:25:00 ÖS, Blogger Gökçen dedi ki;

    Çok ciddi bir fark yaratmıyor aslında, denemek istiyorsanız muskat yokluğu yüzünden ertelemeyin, değmez.

     
  • At 2/27/2008 08:14:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    ben okulda ahçolık okuyorum böle yapmıyoruz beşamel sosu döküyoruz yidene teşekkürler

     

Yorum Gönder

<< Anasayfa