Hasır Sepet

Cumartesi, Mart 12, 2005

PİLİÇLİ KARNIYARIK



Bu tam bir diyet yemeği. Üstelik lezzeti de çok güzel. Normal, kıymalı, kızartılarak yapılmış karnıyarığı çok severim ama gerçekten ağırdır, insanın midesine oturur. Bu hafif ve süper oldu.
Asıl tarif bir zamanlar bir gazetenin vermiş olduğu tarif kitabı, yazan da Sahrap Soysal. Bu hanımın yaptığım bütün tarifleri süper oluyor. Bir de boncuk yumurtasını yaptım onu da yazacağım önümüzdeki günlerde.
Annem karnıyarığı normalde de kızartarak yapmaz, fırında patlıcanları közler, sonra içini doldurur, bu da onun bir çeşidi.
Ne varsa Egelilerde var mirim! :)

PİLİÇLİ KARNIYARIK


Malzemeler:

4 adet patlıcan
250 gr tavuk kıyma (benim yoktu, göğüs etini miniminnacık doğrayarak yaptım)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet domates
2 çorba kaşığı domates salçası
1 havuç
1 yeşil biber
Tuz, karabiber

Fırın 180 derece

Yapılış:

1. Patlıcanların kabuklarını çizgili şekilde soyup, karnını yarın. :)
2. Tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayın.
3. Zeytinyağının bir kaşığıyla soğanları pembeleştirip üzerine tavuğu alın ve suyunu çekene kadar pişirin.
4. Domates salçasının bir kaşığını ekleyip 1-2 dakika karıştırın.
5. Rendelenmiş havuç, minicik doğranmış yeşil biber ve soyulup minicik doğranmış domatesi ekleyip kendi suyu ile pişirin.
6. Patlıcanları fırın kabına alın, içlerini pişirdiğiniz karışımla doldurun.
7. Kalan domates salçasını bir su bardağı suyla ezip üzerlerine dökün, kalan bir kaşık zeytinyağını da üzerine gezdirin.
8. Fırın kabının üstünü tamamen alüminyum folyo ile kapatın, 30 dakika kadar pişirin.