MERCİMEK ÇORBASI
Bu çorbanın aslında hiçbir orjinalliği yok, bildiğimiz mercimek çorbası, tek farkı tamamen yağsız oluşu.
MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 ufak patates
1 küçük baş kuru soğan
1 küçük havuç
2 yemek kaşığı salça
Su (Etsuyu ve bulyon tabletlerden de kullanabilirsiniz)
Baharat (Ben nane ve kırmızı biber kullanıyorum.)
Yapılış:
1. Mercimekleri iyice yıkayın ve süzdürün, patates, havuç ve kuru soğanı soyup yıkayın.
2. Tencereye mercimek, dörde böldüğünüz havuç, soğan ve patatesi koyun.
3. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve iyice haşlanıp mercimekler dağılmaya başlayana kadar pişirin.
4. Haşlandıktan sonra tüm tencereyi rondoya boşaltıp, patates, havuç ve soğan tamamen eriyene kadar çekin.
5. Tencereye salçayı koyup biraz kavurun. (evet yağsız:))
6. Üzerine çektiğiniz karışımı ve baharatları ekleyin, su ilave edin, bir taşım kaynatın.
0 Yorum:
Yorum Gönder
<< Anasayfa