Hasır Sepet

Perşembe, Şubat 17, 2005

MEYVELİ TART



Geçen haftalarda yaptığım meyveli tart. Bu vesileyle vişnenin mideme dokunduğunu da öğrenmiş oldum. Böyle bir problemi olmayanlar için gerçekten çok güzel.
İçine kullandığım krema, Dr. Oetker in Dolgu Kremasıydı. Pişirilmeden kullanılan, sadece sütle çıpılarak hazırlanan bir ürün. Ağır yağlı bir şey değildi, bu yüzden ben severek kullandım.

MEYVELİ TART

Malzemeler:

1 adet yumurta
125 gr. margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
12 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
200 gr dondurulmuş vişne
1 kivi
1 paket Dr Oetker Dolgu Kreması
Süt

Fırın 180 derece

Yapılış:

1. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yoğurt, yumurta ve sütü karıştırın. Un ekleyerek yumuşak bir hamur tutun, 20 dakika dinlendirin.
2. Hamuru açarak tart kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
3. Tart hamuru soğurken, kiviyi soyup incecik dilimleyin. Vişneleri bir kaba alarak çözülüp fazla sularının süzülmesini sağlayın. Dolgu Kremasını paket üzerindeki tarife göre hazırlayın.
4. Soğuyan tartın üzerine önce dolgu kremasını yayın, üzerine meyveleri dizin.