Hasır Sepet

Salı, Şubat 15, 2005

MANTARLI BÖREK



Bu da Gelin Gezmesinin tariflerinden biriydi, ancak şimdi sıra geldi. Soğuyunca çok birşeye benzemiyor ama sıcakken çok güzel.

MANTARLI BÖREK

Malzemeler :
Hamur için:
1/2 kg patates
2 yumurta
3 su bardağı un
Tuz, karabiber
İç malzeme:
500 gr mantar
2 soğan
50 gr margarin
Yarım çay bardağı süt kreması
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber

Fırın 175 derece

Yapılış :

1. Patatesleri haşlayın. Süzüp ezerek püre haline getirin. Un, yumurta, tuz ve karabiber ilave edin ve yoğurup katı bir hamur haline getirin.

2. Kremayı limon suyu ile karıştırın. Mantarları dilimleyin. Soğanları soyup küçük doğrayın. 1/2 çorba kaşığı margarini eritip soğanı kavurun. Mantar, tuz ve karabiberi ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.

3. Patates hamurunu 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdane ile 18 cm çapında açıp üzerine limonlu krema sürün. Mantarlı içi paylaştırıp iki kenarını içe doğru katlayın ve sigara böreği şeklinde sarın. Malzemeler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.

4. Fırın tepsisini sıvıyağla yağlayıp hazırladığınız mantarlı sarma börekleri dizin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp böreklerin üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
5. Servis yaparken 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.