Hasır Sepet

Perşembe, Ocak 27, 2005

PAPAZ YAHNİSİ



Papaz ve keşişlerin perhiz dönemlerinde yediği bir yemekmiş bu, adının kaynağı budur. Papaz yahnisinin dana ve sığır etleriyle yapılan türleri de mevcut. Benim kullandığım balık palamut, ama isterseniz sevdiğiniz başka bir tür balıkla da pişirebilirsiniz.
Tarifin aslında da arpacık soğan kullanılıyor, evde olmadığından ben kuru soğan kullandım. Belki lezzet olarak çok farketirmez ama görüntü açısından arpacık soğan daha doğru bir tercih olur.

PAPAZ YAHNİSİ

Malzemeler:

1/2 kilo dilimlenmiş palamut
15-20 adet arpacık soğan (veya 2 kuru soğan)
1-2 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı kırmızı şarap veya sirke
1,5 su bardağı su
2 havuç
1 kesme şeker
Karabiber ve tuz

Yapılışı:

1. Soğanları halka halka doğrayın, havucu kazıyıp ince uzun kürdan boyu ve şeklinde kesin.
2. Yağı kızdırın, soğanları içine alıp hafif pembeleşene kadar pişirin. Havuçları ekleyin ve 7-8 dakika birlikte kavurun.
3. Soyulup ezilmiş sarımsakları ilave edin, kesmeşekeri, tuz ve karabiberi katın.
4. Palamutları üzerine dizin, sirke ve suyu ekleyin, orta ateşte pişirin.

2 Yorum:

Yorum Gönder

<< Anasayfa