Hasır Sepet

Pazartesi, Ocak 10, 2005

ÇİKOLATA SOSLU İNGİLİZ KEKİ



Bu tarif Lezzet Dergisinden. Kumlu kumlu ağızda dağılan bir kek. Misafirlerimin en çok beğendiği kek bu oldu. Orada kakaolu ve sade iki kek pişirip bunları kesip birleştirerek servis ediyordu. Bana böylesi daha pratik geldi, fazla zamanım yoktu ama diğer servis şekliyle de eminim çok güzel olurdu.

ÇİKOLATA SOSLU İNGİLİZ KEKİ

Malzemeler :
2 kahve fincanı (100 gr) margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı un
2 yumurta
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kakao
Çikolata Sosu:
100 gr sade çikolata
100 gr süt kreması

Fırın 180 derece

Yapılışı:

1. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini krema kıvamını alıncaya kadar mikserle çırpın. Pudra şekerini ilave edip 5 dakika daha çırpmaya devam edin. Yumurtaları birer birer ekleyip yedirinceye kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu ilave edip kek hamuru kıvamında karıştırın.
2. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Yarısına kakao ilave edip karıştırın. İki krema torbasına hamurları doldurun.
3. İlk sırayı beyaz-kakaolu-beyaz sırasıyla üç şerit hamur sıkarak oluşturun.İkinci sırayı kakaolu-beyaz-kakaolu sırasıyla sıkın. Hamurunuz varsa bu katlara devam edebilirsiniz. Benim kalıbım biraz büyük olduğundan iki sıraya yetti.
4. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
5. Sos için çikolata ve kremayı benmaride eritin. Kekin üzerine dökerek servis edin.

3 Yorum:

Yorum Gönder

<< Anasayfa