Hasır Sepet

Çarşamba, Aralık 29, 2004

MANDALİNALI KEK



Evde yağ şeker vesaire haricinde sadece mandalina vardı ve eşim de kek istedi. Ben de bu keki yaptım, hem o hem ben bayıldık. Eğer yoğun şekerli bir şeyler arıyorsanız size uygun değil, hafif meyveli bir lezzet isteyenler için ideal. Hele bir de ben gibi mandalinayla aranızda gaaayet sıcak bir ilişki varsa...
Ben 1/3 ölçüyle yaptım.

Malzemeler:

175 gr oda sıcaklığında tereyağ
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı mandalina suyu
3 su bardağı un
Kabartma tozu, vanilya
3 adet soyulmuş, zarları temizlenmiş mandalina

Fırın 180 derece

Yapılışı:

1. Yumurta ve şekeri krema kıvamını alana kadar çırpın.
2. Tereyağını ekleyerek rengi açılana kadar çırpın.
3. Yoğurt ve mandalina suyunu ekleyerek karıştırın.
4. Kalan kuru malzemeleri eleyerek ekleyin, fazla karıştırmadan kalıba dökün.
5. Temizlenmiş mandalinaları da hamurun üzerine dizin.
6. Batırdığınız bir kürdan temiz çıkana kadar, önceden ısıtılmış fırında pişirin.

1 Yorum:

Yorum Gönder

<< Anasayfa