Hasır Sepet

Perşembe, Aralık 16, 2004

CEVİZLİ EKMEK



Ekmek işine iyice sardım artık. Evde yaptığımın tadını dışarıda alamıyorum ve sıklıkla yapıyorum. Hepsinin içine de keten tohumu koyuyorum, sağlığa gerçekten çok faydalı. Keten tohumununun salataların üzerine serpilerek kullanıldığını da duydum ama ben henüz hiç böyle kullanmadım, bir de onu denemek lazım. Bu verdiğim tarif benim temel ekmek hamurum oldu. İçine yumurta, ceviz, fındık, süt veya aklınıza ne gelirse ekleyerek çeşitlemeler de yapabilirsiniz. Bu miktarlarla 6 sandviç ekmeği çıkıyor.

Malzemeler:

21 gr yaş maya
475 gr un
300 gr yoğurt
30 ml zeytinyağı
10 gr tuz
150 gr dövülmüş ceviz
100 gr çekilmiş keten tohumu

Fırın 200 derece

Yapılışı:
1. Mayayı 65 ml ılık su ve bir tutam şekerle 15 dakika bekletin.
2. Tuz ve unu birlikte eleyin, yoğurt, ceviz, keten tohumu ve yağı mayayla birlikte una katın ve iyice yoğurun. Top haline getirip üzerini yağlayın.
3. Üzerine nemli bir bez örterek 1 saat bekletin. Süre bitince Rulo haline getirin ve dilediğiniz büyüklükte bıçakla kesin.
4. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizerek üzerini örtün 45 dakika daha bekletin.
5. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

2 Yorum:

  • At 4/16/2007 02:01:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    MeRHaBa;Bu TaRiFiN HaMuRuNu HaZıRLaDıM 1 SaaT BeKLeMe SuReSı WaRDı o SuReYıDe YıNe KeKLeR BoLuMuNuZDeN eLMaLı-HaWuCLu KeK TaRıFıNıZı DeNeYeReK DeGeRLeNDıRDıM:)KeK FıRıNDaN CıKMaK uZeRe MıS GıBı KoKuYoR Bu aRaDa CeWıZLı eKMeGıMı FıRıNa aTıCaM YaZıM BıTıNCe uMaRıM MuTFaGıMDaKı Bu eNFeS KoKuLaR DeWaM eDeR.

     
  • At 4/19/2007 01:15:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    eWeT CeWiZLi eKMeGı YaPTıM.SaNDWıCH SeKLıNDe YaPTıM 10 TaNe CıKTı We oGLuM BuNLaRa BaYıLDı KaHWaLTıDa YıYoR oGuN aRaLaRıNDa YıYoR.aRTıK eN SeWDıGı SeYLeRDeN WaZGeCTı:)CeWıZLı eKMeGe BaYıLDı.KaWoNoZLaRDa SaKLaRSaNıZ uZuN SuRe DaYaNıYoR.BıRaSDaN TeKRaR YaPıCaM 3-4 GuN De BıTıRDı CuNKu:)

     

Yorum Gönder

<< Anasayfa