Hasır Sepet

Cumartesi, Aralık 11, 2004

RENDEYEBASTI



Asıl adı kalburabastı tabii ama kalburun ne olduğunu bilmiyorum ve evde de kalburum filan yok. Belki de görmüşümdür ama ismini bilmiyorum. Ama rendem var ve ben ona bastım :). Bu zavallı rendeyebastıların başına gelenlerin öyküsü de pek acıklı.
Bunlar bir gün okuldan geldikten sonra rendeye basa basa yapıldılar, fırına atıldılar. Fakat tam o an fırının bozulacağı tuttu, 200 dereceye ayarladığım halde anca 50 derece filan sıcaklık verdi. Bikaç saat tuttum içeride. Tabii bu arada rendeye basarak üzerinde oluşturduğum desenler de yokoldu. Sonra ertesi gün fırın tamire gitti, bu yarı çiğ rendeyebastılar da bir streç filmin içinde buzdolabına. Sonraki gün fırın geldi piştiler, pişmekle kalmadılar, sahipleri onları fırında unutup The Sims oynadığı için kavrulma noktasına yaklaştılar.
Bu kadar badire atlatan dayanıklı rendeyebastılarımı gururla sunarım.

Malzemeler:

250 gr oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı çekilmiş ceviz
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 çay kaşığı toz mahlep
ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı su
3 su bardağı tozŞeker
1 yemek kaşığı limon suyu


Fırın 200 derece

Yapılışı:

1. Şerbeti yapmak için; tozşeker, su ve limon suyunu kaynatın. Soğumaya bırakın.
2. Margarin, zeytinyağı, yoğurt, yumurta, ince çekilmiş ceviz içi, un, kabartma tozu, tuz ve mahlebi alıp iyice yoğurun.
3. Ele yapışmayacak hale gelince, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rendenin iri delikli tarafına bastırarak badem şekline getirin.
4. Fırında kızarana kadar pişirin, çıkardıktan sonra bir tepsiye alıp üzerlerine şerbeti dökün ve soğumaya bırakın.
5. Soğuduktan sonra üzerini dövülmüş antep fıstığı, hindistan cevizi veya dövülmüş cevizle süsleyebilirsiniz.

2 Yorum:

  • At 4/09/2008 09:11:00 ÖS, Anonymous güliz dedi ki;

    çok hoş gözüküyorlar ellerinize sağlık demek isterim (ellerinize sağlık)ama benimkilerde güzel oldu...sonuçta mutfağı sevenlere rastladınız..
    herkes denesin ben kalburabastı ah prdon rendeyebastıyı severim siz siz olun yazarımızın tarifini yapın

    güliz (sevgilerle)

     
  • At 5/10/2008 04:32:00 ÖS, Anonymous sultan dedi ki;

    ewt bende katılıyorumgülize çok güzel demişsin güliz sizinde ellerinize sağlık

     

Yorum Gönder

<< Anasayfa