Hasır Sepet

Cumartesi, Aralık 18, 2004

MUFFİN BUKETİ



Bu muffinlerin tadı süper, ama fazla yememek lazım. Fotoğrafta dekoratif gözüksün diye buket yaptım. Bir de tabii yılbaşı geliyor, sevinçle doluyum. En çok yılbaşı renklerini seviyorum ben. Beyaz yeşil ve kırmızıdan daha güzel yakışacak başka renk var mıdır? Bizim okulun oralarda yani Nişantaşında muhteşem bir ağaç süslemesi de yaptılar yılbaşı için. Her ağaçtan bir sürü kırmızı top sarkıyor ve yine yılbaşı renkleri yeşil-kırmızı. Okulumun burada olması çok güzel, bütün Rumeli caddesi boyunca sırıtarak geziyorum. Hemen tarifi vereyim :)

MUFFİN

Malzemeler:

2 yumurta
65 gr tereyağ
125 gr tozşeker
65 gr un
Meyve şekerlemesi
Damla çikolata

Fırın 180 derece

Yapılışı:

1. Yumurtaların sadece sarılarıyla şekerin üçte ikisiyle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
2. İyice yumuşatılmış tereyağını da ekleyin ve karışım pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın.
3. Yumurta aklarını kalan şekerle birlikte parlak bir görünüm alıp sertleşene kadar çırpın.
4. Üç seferde olmak üzere elenmiş un ve yumurta aklarını sarılı-şekerli karışıma katın ama kesinlikle çırpmadan ağır ağır karıştırarak.
5. Küçük kağıt kalıpları yağlayın, karışımdan içine dökün ve kızarana kadar pişirin.
6. Servis ederken mutlaka yılbaşı renklerini kullanın.

2 Yorum:

  • At 12/14/2005 05:45:00 ÖÖ, Anonymous Adsız dedi ki;

    yilbasi oldugu icin neden bu kadar cok seviniyorsunuz?
    bir yil daha yaslanmak mi sizi mutlu eden? bizim dinimizde ve kulturumuzde olmayan bir bayrami ya da bayram demeyelim agac katliamlari, israf boyutundaki cilginca alisveris tuzagi mi yoksa sizi mutlu ediyor? sizce bu ozenti degilde ne? gecen yilin muhasebesini yapabileceginiz ve yeni yilda iyiliklerle ve guzelliklerle gecirebileceginiz guzel bir yil basi gecesi ve yeni yil diliyorum..

     
  • At 11/27/2021 04:38:00 ÖS, Anonymous Ankara Estetik Cerrah dedi ki;

    Burun şeklini ideal açı ve ölçülere kavuşturmak için erkek kadına ayrı ayrı modellerde planlanan ve aynı zamanda ihtiyaç varsa burundan nefes alma güçlüğünün de düzeltilebileceği lokal yada genel anestezi altında yapılabilen cerrahi işlemdir burun estetiği ankara.



    Silikondan yapılmış protez kullanılarak cerrahi olarak meme hacminin arttırılmasıdır. 60 yıldır dünyada uygulanan en sağlıklı Ankara meme büyütme yöntemi meme protezidir.



    Ankara Lazer liposuction konvansiyonel liposuctionun lazer teknolojisi ile birleştirilmiş halidir. Konvansiyonel liposuctionda yalnızca cilt altı yağ dokuları kırılarak dışarı aspire edilirken, lazer liposuctionda aspirasyon öncesi ve sonrasında açılan aynı delikten girilerek dokulara lazer enerjisi de uygulanır.



    Ankara karın germe ameliyatı aşırı kilo, gebelik ve benzeri sebeplerle sarkmış olan karın derisinin cerrahi olarak çıkarılması işlemidir. İşlem sırasında ayrıca gevşek olan karın duvarı da sıkılaştırılabilir.

     

Yorum Gönder

<< Anasayfa