Hasır Sepet

Cuma, Aralık 24, 2004

ANNE BARBUNYASI (ZEYTİNYAĞLI)



Annemcime yaz sonunda gittiğimde bana tazecik alıp dondurduğu barbunyalardan iki koca torba dolusu verdi. Bütün baklagilleri çok sevdiğim gibi barbunyayı da çok seviyorum. Zeytinyağlı yaptım hepsini. Normalde kuru banbunyanın rengi piştikten sonra koyu olur, benimkiler taze olduğundan böyle beyaza yakın bir renk aldı.
Ayrıca pratik bir fikir olması açısından, annem soğanı soyup rondodan geçiriyor, kavanoza doldurup buzdolabında öyle saklıyor. BÖylelikle yemek yaparken sadece oradan bir kaşık alıp yemeğe katıyor. Aynı şekilde sarmısağı da donduruyor. Ben de elime geçen her şeyi dondurmaya çalışıyorum. Genetik sanırım :)
Anne, ben bu barbunyaların dibine darı ektim, bi dahaki yaza daha çok donduralım olur mu?

ANNE BARBUNYASI

Malzemeler:

500 gr anne barbunyası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kesme şeker
1 havuç
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
Maydanoz
Tuz

Yapılışı:

1. Zeytinyağında, rendelediğiniz soğanı rengi dönene kadar kavurun.
2. Küp küp doğradığınız havucu da ekleyin ve bir süre karıştırarak pişirin.
3. Barbunyaları ekleyin, İstediğiniz baharatları, şekeri, tuzu katın. Sıcak su ilavesiyle barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
4. Serviz ederken maydanozla süsleyin.


Not: "Gelecek Tarif: Krokanlı Kek" yazmıştım ama fotoğraflayamadığım için tarifi veremiyorum. Yazı orada dursun, yalan değil ya, gelecek tarif krokanlı kek, sadece ne zaman geleceği belli değil :)