Hasır Sepet

Çarşamba, Ocak 05, 2005

ZEYTİNLİ YEŞİL BİBERLİ POĞAÇA



Zeytinle yeşil çarliston biberi bir arada kullanma fikri yine Emel Başdoğan'a ait. Aslında onun yaptığı poğaça yağda kızartılan bir poğaçaydı ama ben böylesini daha çok seviyorum.

ZEYTİNLİ YEŞİL BİBERLİ POĞAÇA

Malzemeler:

4 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
150 gr zeytin ezmesi
2 çarliston biber

Fırın 180 derece

Yapılışı:

1. Zeytin ezmesi ve incecik doğranmış yeşil biberi karıştırıp hazırlayın.
2. Unu bir kaba alıp 1 yumurta, 1 yumurta akı, sıvıyağ ve kabartma tozunu ekleyerek iyice yoğurun. Eğer hamur sert olusa yavaş yavaş ılık su ilave edebilirsiniz.
3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda açın, ortasına zeytin ezmeli içten koyarak kapatın.
4. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Üstlerine kalan yumurta sarını çırpıp sürün.
5. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.