Hasır Sepet

Cuma, Ocak 14, 2005

KESTANELİ ÇİKOLATALI KURABİYE



Gelin Gezmesinin bir diğer tarifi bu. İçinde her ne varsa benim en çok sevdiklerim. Kestanenin kışı hatırlatması dolayısıyla, karlı bir havada, yanında bir kupa kahveyle çok iyi gider...
Tarifte yine çeşitlemeler yapmak mümkün. Aşağıdaki hamur tarifini kullanmak yerine, daha çok beğendiğiniz bir hamur varsa onu yapıp bu içi doldurabilirsiniz, çekilmiş fındık eklemesi yapabilirsiniz, pişirmeden önce toz şekere bulamak yerine pişirdikten sonra pudra şekerine bulayabilirsiniz vs...

KESTANELİ ÇİKOLATALI KURABİYE

Malzemeler:

1 tutam tuz
5 kahve fincanı un
2 yumurta akı
150 gr eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı süt

İçi:

Yarım çorba kaşığı kakao
200 gr kestane
2 çorba kaşığı damla çikolata
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı kuru üzüm

Fırın 200 derece

Yapılışı:

1. Kestanelerin üzerini çizip haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun. 2 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edip blenderle ezerek püre haline getirin. Kestane püresine çikolata, kakao ve kuru üzümü ekleyip iyice karıştırın.
2. Un, margarin, 2 yumurta akı, kabartma tozu, bir tutam tuz ve sütü derin bir kaba alıp yoğurun. Hamuru buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bir parmağınızla ortasına bastırarak, içli köfte yapar gibi derin bir oyuk oluşturun. Bu oyuğa hazırladığınız içten doldurup kapatın ve toz şekere bulayın.
4. Yaklaşık 20 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin.