Hasır Sepet

Çarşamba, Ocak 12, 2005

ANTAKYA KISIRI



İşte huzurlarınızda ünlü Antakya Kısırı.. En sonunda yazması bugüne kısmetmiş. Talat'a bir kez daha ve son kez olarak teşekkür edeyim buradan. :)
Tarifin günahı sevabı ona aittir, sormak istediğiniz birşey olursa, ona söylerim cevabı kendisi yazar.
Kolay gelsin, elinize kolunuza kuvvet, bol nar ekşili günler...

ANTAKYA KISIRI

Malzemeler:

Arzuya göre ince bulgur ( Kaç kişi olacağınıza bağlı )
2 çay kaşığı kimyon
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
3 sap taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay kasığı tuz
2,5 tatlı kaşığı biber salçası ( acısız ya da acılı isteğe bağlı )
2 kasık salça
Nar ekşisi ve zeytinyağı ( göz kararı olacak)


Yapılışı:

1. Akşamdan bulguru ıslatın.Yalnız su içinde yüzmeyecek sadece üzerine su serpin.Yapacağınız saate kadar bulgurun yumuşaması gerekiyor.
2. Üzerine önce tuz ve kimyonu ekleyip yoğurmaya başlayın.Daha sonra biber ve domates salçasını ilave edip iyice yoğurun. Sırasıyla diger malzemeleri teker teker ekleyip iyice yoğurun.
3. Domates ve maydanozdan birazını süslemek için ayırın. Göz kararı nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyip tekrar yoğurun.Üzerine domates ve maydanozu ekleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!!!

3 Yorum:

  • At 3/28/2007 05:48:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    Mardinli komşumuzun kısırları süper oluyor. Tarifi bunun gibiydi, ilaveten yeni bahar ve sarımsak da koyuyormuş, nar ekşisi yerine de nar pekmezi koyuyormuş. Taze sarımsak koymuş hatta. Kokusunu ben almadım, fakat herşeyi öyle bir oranda katıyor ki, bir baharat içinden sırıtmıyor. Yeşillik olarak da tere dahil herşeyi koymuş. Ölçüyü de ilk ondan öğrendim bir porsiyon için 1 çay bardağı ince bulgur koyuluyormuş. Bir de unutmadan, kırmızı lahana da vardı içinde. Herkes de kısırı güzel yapamıyor de mi? Güneye, güneydoğuya inildikçe kısırlar daha güzelleşiyor galiba, burada (İzmir) herkesin yaptığı kısırı sevmiyorum, maydanozlu bulgur pilavı gibi oluyor. Sizinki güzel görünüyor, elinize sağlık.

     
  • At 3/28/2007 05:51:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    Bu arada, ben tarifdefter'nden medura. Bu adresi de orada görüp girdim, yarım saattir dolaşuıyorum.

     
  • At 11/29/2021 06:19:00 ÖS, Anonymous Ankara Estetik Cerrah dedi ki;

    Burun şeklini ideal açı ve ölçülere kavuşturmak için erkek kadına ayrı ayrı modellerde planlanan ve aynı zamanda ihtiyaç varsa burundan nefes alma güçlüğünün de düzeltilebileceği lokal yada genel anestezi altında yapılabilen cerrahi işlemdir burun estetiği ankara.



    Silikondan yapılmış protez kullanılarak cerrahi olarak meme hacminin arttırılmasıdır. 60 yıldır dünyada uygulanan en sağlıklı Ankara meme büyütme yöntemi meme protezidir.



    Ankara Lazer liposuction konvansiyonel liposuctionun lazer teknolojisi ile birleştirilmiş halidir. Konvansiyonel liposuctionda yalnızca cilt altı yağ dokuları kırılarak dışarı aspire edilirken, lazer liposuctionda aspirasyon öncesi ve sonrasında açılan aynı delikten girilerek dokulara lazer enerjisi de uygulanır.



    Ankara karın germe ameliyatı aşırı kilo, gebelik ve benzeri sebeplerle sarkmış olan karın derisinin cerrahi olarak çıkarılması işlemidir. İşlem sırasında ayrıca gevşek olan karın duvarı da sıkılaştırılabilir.



    Günümüzde baş ağrılarının önemli bir kısmından sorumlu olan Ankara migren ameliyatı genel hatlarıyla, baş bölgesinin duyu siniri olan trigeminal sinirin dallarının belli bölgelerde sıkışması sonucu ortaya çıkan, başın çeşitli bölgelerinde ve değişik paternlerde görülebilen, sıklığı kişiden kişiye değişen ve mide bulantısı vb. gibi bulguların da eşlik edebildiği ataklar tarzında baş ağrılarıdır.



    Ankara Meme Dikleştirme Kadınlarda meme sarkması, gebelik gibi edinsel sebeplerle oluşabildiği gibi gebelik yaşamamış kadınlarda da biraz daha ileri yaş döneminde olmak üzere, yer çekiminin etkisiyle meydana gelen kaçınılmaz bir süreçtir. Gebelik ve emzirme döneminde hormonların etkisiyle büyüyüp şişen meme dokusu, ekstra ağırlığının etkisiyle hem meme cildini esnetir hem de dokuyu taşıyan bağları gevşetir.

     

Yorum Gönder

<< Anasayfa