Hasır Sepet

Çarşamba, Ocak 12, 2005

ANTAKYA KISIRI



İşte huzurlarınızda ünlü Antakya Kısırı.. En sonunda yazması bugüne kısmetmiş. Talat'a bir kez daha ve son kez olarak teşekkür edeyim buradan. :)
Tarifin günahı sevabı ona aittir, sormak istediğiniz birşey olursa, ona söylerim cevabı kendisi yazar.
Kolay gelsin, elinize kolunuza kuvvet, bol nar ekşili günler...

ANTAKYA KISIRI

Malzemeler:

Arzuya göre ince bulgur ( Kaç kişi olacağınıza bağlı )
2 çay kaşığı kimyon
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
3 sap taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay kasığı tuz
2,5 tatlı kaşığı biber salçası ( acısız ya da acılı isteğe bağlı )
2 kasık salça
Nar ekşisi ve zeytinyağı ( göz kararı olacak)


Yapılışı:

1. Akşamdan bulguru ıslatın.Yalnız su içinde yüzmeyecek sadece üzerine su serpin.Yapacağınız saate kadar bulgurun yumuşaması gerekiyor.
2. Üzerine önce tuz ve kimyonu ekleyip yoğurmaya başlayın.Daha sonra biber ve domates salçasını ilave edip iyice yoğurun. Sırasıyla diger malzemeleri teker teker ekleyip iyice yoğurun.
3. Domates ve maydanozdan birazını süslemek için ayırın. Göz kararı nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyip tekrar yoğurun.Üzerine domates ve maydanozu ekleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!!!

2 Yorum:

  • At 3/28/2007 05:48:00 ÖS, Anonymous Meliha dedi ki;

    Mardinli komşumuzun kısırları süper oluyor. Tarifi bunun gibiydi, ilaveten yeni bahar ve sarımsak da koyuyormuş, nar ekşisi yerine de nar pekmezi koyuyormuş. Taze sarımsak koymuş hatta. Kokusunu ben almadım, fakat herşeyi öyle bir oranda katıyor ki, bir baharat içinden sırıtmıyor. Yeşillik olarak da tere dahil herşeyi koymuş. Ölçüyü de ilk ondan öğrendim bir porsiyon için 1 çay bardağı ince bulgur koyuluyormuş. Bir de unutmadan, kırmızı lahana da vardı içinde. Herkes de kısırı güzel yapamıyor de mi? Güneye, güneydoğuya inildikçe kısırlar daha güzelleşiyor galiba, burada (İzmir) herkesin yaptığı kısırı sevmiyorum, maydanozlu bulgur pilavı gibi oluyor. Sizinki güzel görünüyor, elinize sağlık.

     
  • At 3/28/2007 05:51:00 ÖS, Anonymous Meliha dedi ki;

    Bu arada, ben tarifdefter'nden medura. Bu adresi de orada görüp girdim, yarım saattir dolaşuıyorum.

     

Yorum Gönder

<< Anasayfa