Hasır Sepet

Pazar, Ocak 30, 2005

REÇELLİ KURABİYELER



Bu hafta ekleyeceğim en son tarif bu. Önümüzdeki Pazartesi gününe kadar kendime tatil veriyorum.
Salı günü Eminönü'ne gittim, Nüans'ı bulup portakal ağacında anlatıldığı kadar güzel şeyler olup olmadığına bakmak için. Bir de yeni boncuk almak için. Normalde aldığım her boncuk fazla gelir, her birinden bir miktar artar ve kalırlar ama bu sefer az geldiler, daha mumluğumun yarısını bile yapamadan bittiler. Mumluk projesi bir parça gecikecek, umarım bu gecikme sırasında sıkılıp vazgeçmem.
Nüansta da kiloluk çikolata falan yoktu, sadece kalıplar ve şekerlemeler vardı, kalpli minik şekerlemelerden ve bir iki kalıp aldım. Fakat bence fiyatları yüksek. Mahalle züccaciyecisinden 6 tanesini 1 milyona aldığımız beyaz metal tartolet kalıpları orada 5 milyon. Evimin yanındaki aktardan gıda boyasını da daha ucuza almıştım. Kısacası Nüansta bir miktar hayal kırıklığına uğradım.
Kurabiye kalıpları almıştım Nüans'tan, onları denemek için de bu kurabiyeleri yaptım, kıtır kıtır, bisküvi gibi çok lezzetli oldular. Bu kıtırlığı veren de nişasta. Deneyenler de umarım beğenirler.
İyi bir hafta dilerim...

REÇELLİ KURABİYELER

Malzemeler:

1 paket (200 gr) buğday nişastası
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı (50 gr) un
1 çay bardağı (100 gr) tozşeker
115 gr margarin
1/2 yemek kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
Birkaç damla limon suyu
Kırmızı bir reçel (vişne, frambuaz vs.)
Pudra şekeri

Fırın 180 derece

Yapılışı:

1. Nişasta, un, şeker, kabartma tozu, yumurta, tarçın, limon suyu ve oda sıcaklığında yumuaşmış margarini bir kapta yoğurun.
2. Bu hamuru 2 mm (yarım parmak) kalınlığında açın. Bir kurabiye kalıbıyla kesin, sonra aynı sayıda, aynı kalıbın bir küçük boyuyla yeniden ortalarını kesip, pencere gibi olmasını sağlayın.
3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
4. Kurabiyeler soğuduktan sonra, reçel sürerek, iki tip kurbaiyeyi birbirine yapıştırın ve üzerine pudraşekeri eleyin.
5. Son olarak ortalarındaki boşluğa birer kaşık reçel doldurun.

2 Yorum:

Yorum Gönder

<< Anasayfa