Hasır Sepet

Pazar, Ocak 30, 2005

REÇELLİ KURABİYELER



Bu hafta ekleyeceğim en son tarif bu. Önümüzdeki Pazartesi gününe kadar kendime tatil veriyorum.
Salı günü Eminönü'ne gittim, Nüans'ı bulup portakal ağacında anlatıldığı kadar güzel şeyler olup olmadığına bakmak için. Bir de yeni boncuk almak için. Normalde aldığım her boncuk fazla gelir, her birinden bir miktar artar ve kalırlar ama bu sefer az geldiler, daha mumluğumun yarısını bile yapamadan bittiler. Mumluk projesi bir parça gecikecek, umarım bu gecikme sırasında sıkılıp vazgeçmem.
Nüansta da kiloluk çikolata falan yoktu, sadece kalıplar ve şekerlemeler vardı, kalpli minik şekerlemelerden ve bir iki kalıp aldım. Fakat bence fiyatları yüksek. Mahalle züccaciyecisinden 6 tanesini 1 milyona aldığımız beyaz metal tartolet kalıpları orada 5 milyon. Evimin yanındaki aktardan gıda boyasını da daha ucuza almıştım. Kısacası Nüansta bir miktar hayal kırıklığına uğradım.
Kurabiye kalıpları almıştım Nüans'tan, onları denemek için de bu kurabiyeleri yaptım, kıtır kıtır, bisküvi gibi çok lezzetli oldular. Bu kıtırlığı veren de nişasta. Deneyenler de umarım beğenirler.
İyi bir hafta dilerim...

REÇELLİ KURABİYELER

Malzemeler:

1 paket (200 gr) buğday nişastası
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı (50 gr) un
1 çay bardağı (100 gr) tozşeker
115 gr margarin
1/2 yemek kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
Birkaç damla limon suyu
Kırmızı bir reçel (vişne, frambuaz vs.)
Pudra şekeri

Fırın 180 derece

Yapılışı:

1. Nişasta, un, şeker, kabartma tozu, yumurta, tarçın, limon suyu ve oda sıcaklığında yumuaşmış margarini bir kapta yoğurun.
2. Bu hamuru 2 mm (yarım parmak) kalınlığında açın. Bir kurabiye kalıbıyla kesin, sonra aynı sayıda, aynı kalıbın bir küçük boyuyla yeniden ortalarını kesip, pencere gibi olmasını sağlayın.
3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
4. Kurabiyeler soğuduktan sonra, reçel sürerek, iki tip kurbaiyeyi birbirine yapıştırın ve üzerine pudraşekeri eleyin.
5. Son olarak ortalarındaki boşluğa birer kaşık reçel doldurun.

3 Yorum:

  • At 7/31/2006 01:57:00 ÖÖ, Anonymous Adsız dedi ki;

    Hi Fellow! I was just searching blogs,and I found yours! I like it!
    If you have a moment, please visit my yahoo anti spyware software site.
    Good luck!

     
  • At 12/05/2011 12:31:00 ÖS, Anonymous Bijuteri dedi ki;

    Ellerinize Sağlık süper tarif!

     
  • At 11/29/2021 06:16:00 ÖS, Anonymous Ankara Estetik Cerrah dedi ki;

    Burun şeklini ideal açı ve ölçülere kavuşturmak için erkek kadına ayrı ayrı modellerde planlanan ve aynı zamanda ihtiyaç varsa burundan nefes alma güçlüğünün de düzeltilebileceği lokal yada genel anestezi altında yapılabilen cerrahi işlemdir burun estetiği ankara.



    Silikondan yapılmış protez kullanılarak cerrahi olarak meme hacminin arttırılmasıdır. 60 yıldır dünyada uygulanan en sağlıklı Ankara meme büyütme yöntemi meme protezidir.



    Ankara Lazer liposuction konvansiyonel liposuctionun lazer teknolojisi ile birleştirilmiş halidir. Konvansiyonel liposuctionda yalnızca cilt altı yağ dokuları kırılarak dışarı aspire edilirken, lazer liposuctionda aspirasyon öncesi ve sonrasında açılan aynı delikten girilerek dokulara lazer enerjisi de uygulanır.



    Ankara karın germe ameliyatı aşırı kilo, gebelik ve benzeri sebeplerle sarkmış olan karın derisinin cerrahi olarak çıkarılması işlemidir. İşlem sırasında ayrıca gevşek olan karın duvarı da sıkılaştırılabilir.



    Günümüzde baş ağrılarının önemli bir kısmından sorumlu olan Ankara migren ameliyatı genel hatlarıyla, baş bölgesinin duyu siniri olan trigeminal sinirin dallarının belli bölgelerde sıkışması sonucu ortaya çıkan, başın çeşitli bölgelerinde ve değişik paternlerde görülebilen, sıklığı kişiden kişiye değişen ve mide bulantısı vb. gibi bulguların da eşlik edebildiği ataklar tarzında baş ağrılarıdır.



    Ankara Meme Dikleştirme Kadınlarda meme sarkması, gebelik gibi edinsel sebeplerle oluşabildiği gibi gebelik yaşamamış kadınlarda da biraz daha ileri yaş döneminde olmak üzere, yer çekiminin etkisiyle meydana gelen kaçınılmaz bir süreçtir. Gebelik ve emzirme döneminde hormonların etkisiyle büyüyüp şişen meme dokusu, ekstra ağırlığının etkisiyle hem meme cildini esnetir hem de dokuyu taşıyan bağları gevşetir.

     

Yorum Gönder

<< Anasayfa