Hasır Sepet

Çarşamba, Şubat 09, 2005

SEVGİLİLER GÜNÜ MENÜSÜ-II


Bu da Tavuklu Yarı Diyet Menü. Diğer menü bir parça zahmetliydi bunu mümkün olduğunca yapımı kolay tutmaya çalışacağım. Resimlerini de haftasonuna kadar ekleyeceğim.
Bu menünün tatlısı olan Limonlu Pasta tarifi Evrim'den. Çok teşekkür ederim Evrimcim, gerçekten süper oldu. Diğer tarifini de yakında ekleyeceğim.
Bu ciddi bir biçimde sponsorlu bir menü oldu, sponsorlarımdan diğeri de Hamdune. Bu akşam elleriyle çorbayı hazırladığı yetmiyormuş gibi bir de fotoğraf çekimine yardımcı oldu.
Bu da aşkının rengi sarı olanlar için. Bana her insanın bir rengi varmış gibi geliyor, dolayısıyla yaşadıkları ilişkilerin de. Tutkulu olanlarınki kırmızı, güvene dayananlarınınki sarı, arkadaşlık temellilerin parlak turuncu, huzura dayananlarınki açık mavi, sürekli tartışanların bakır rengi... Böyle gidiyor işte...
Sizinki ne renk? :)

TAVUKLU YARI DİYET MENÜ

* Naneli Şehriye Çorbası
* Soya Soslu Tavuk Sote
* Yoğurtlu Ispanak Kavurması
* Ali Nazik
* Limonlu Pasta

NANELİ ŞEHRİYE ÇORBASI



Malzemeler:

1 çay bardağı arpa (veya tel) şehriye
500 gr tavuk suyu
1 yumurta sarısı
1/2 limonun suyu
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Kuru nane

Yapılış:

1. Tavuk suyunu tencereye alın. Şehriye ve tuzu ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar bekletin.
2. Su kaynayıp şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
3. Bir kasede limon suyu ve yumurta sarısını çırpın.
4. Çorbanın altını kapatmadan önce yavaş yavaş karıştırarak hazırladığınız terbiyeyi ekleyin ve altını hemen kapatın.
5. Servis ederken üzerine nane serpin.


SOYA SOSLU TAVUK SOTE



Malzemeler:

1/2 kg tavuk bonfile
Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın, kekik, nane
Soya sosu
4-5 kaşık sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı un

Yapılış:

1. İnce uzun doğranmış tavuk bonfileleri, tüm baharat ve soya sosu ile karıştırın ve birkaç saat dolapta bekletin. (En az iki saat)
2. Dolaptan çıkarıp 2-3 yemek kaşığı un ekleyin ve karıştırın.
3. Tavaya sıvı yağı koyup tavuk karışımını ekleyerek sote edin.

YOĞURTLU ISPANAK KAVURMASI



Malzemeler:

1/2 kg ıspanak
1 kuru soğan
4-5 kaşık zeytinyağı
2 kaşık yoğurt

Yapılış:

1. Yıkanıp doğranmış ıspanakları su eklemeden kapağı kapalı tencerede sönene kadar pişirin.
2. Başka bir tencerede doğranmış soğanları zeytinyağında pişirin. Üzerine suyunu süzdüğünüz ıspanakları ekleyip kavurun.
3. Servis yaparken üzerine yoğurdu koyun.


ALİ NAZİK



Malzemeler:

2 patlıcan
2 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yoğurt
Maydanoz

Yapılış:

1. Patlıcanları çatalla birkaç yerinden deldikten sonra çevirerek ocakta pişirin.
2. Pişen patlıcanların kabuklarını soyun, çatalla ezerek püre haline getirin.
3. İçine zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyerek iyice karıştırın.
4. Sarımsakları ezin, yoğurtla beraber çırpın.
5. Ezdiğiniz patlıcanları bir kazeye alın, üzerine sarmısaklı yoğurdu yayın, üzerini maydanoz ve kırmızı biberle süsleyin.

LİMONLU PASTA



Ben bu pastayı yaparken hazır kek almadım, Pastane Kekimi yaptım. Zaten fazla kabarmadığından bence lezzeti daha güzel oldu.

Malzemeler:

1 hazır pandispanya
1/2 kutu labne
1/2 kutu süt kreması
1 limon
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı limonlu toz jöle
1 çay bardağı kaynar su
2-3 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı

Yapılışı:

1. 1 limon, toz şeker ve 1 bardak suyla limonata hazırlayın.
2. Hazır pandispanyayı bu limonatayla ıslatın.
3. Kaynar suyun içine jöleyi karıştırıp eritin ve iyice ılınıncaya kadar bekletin.
4. Labne, pudra şekeri ve kremayı katılaşıncaya kadar çırpın.
5. İçine jöle karışımını ekleyip yine iyice çırpın.
6. İkiye ayırdığınız kekin arasına ve üzerine bu kremayı yayın, üzerini antepfıstığıyle süsleyin.
7. 2-3 sat buzdolabında bekletin.


1 Yorum:

Yorum Gönder

<< Anasayfa