Hasır Sepet

Pazartesi, Mart 07, 2005

ANTEP FISTIĞI EZMELİ KURABİYE



Hamdune iki paket antep fıstığı ezmesi getirdi geçtiğimiz haftalarda. Bunları nasıl kullanacağımı bilmiyordum. Forumda bu konuyu sorduğumda Zinnur bu kurabiyelerin tarifini verdi. Onun kurabiye resmi de aşağıda. Mis gibi antep fıstığı kokan kurabiyelerim oldu. Ben tarifi 1/4 ölçüyle yaptım 4 tane kurabiyem oldu :)
Zinnur teşekkür ederim tarifin için.
Hamduneciğim, çok teşekkür ederim, en kısa zamanda kurabiyelerden yemeye gel :)
Kurabiyeler fırından çıktıklarında adeta pişmemiş kadar yumuşak oluyorlar, bu sizi yanıltmasın, durdukça sertleşiyorlar.
Antep fıstığı ezmesinin resmi de aşağıda.

ANTEP FISTIĞI EZMELİ KURABİYE


Malzemeler:

110 gr (1/2 bardak) tereyağ, oda sıcaklığında
55 gr (1/4 bardak) fıstık ezmesi
230 gr (1 bardak) esmer şeker
1 yumurta
Vanilya
230 gr (2 bardak) un (yarısı normal, yarısı kepekli)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
50 kabuksuz şam fıstığı

Fırın 180 derece

Yapılış:

1. Tepsinize yağlı kağıt serin. Büyükçe bir kaseye un, kabartma tozu ve tuzu eleyin.
2. Mutfak robotunuzla tereyağ, esmer şeker ve fıstık ezmesini iyice çekin.
3. Buna yumurta ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın.
4. Unlu karışımı 2 defada ekleyip karıştırın.
5. Yağlı kağıda bir çorba kaşığı dolusu toplar halinde yerleştirin.
6. 12 dakika pişirin.