PESTO SOSLU TAGLİATALLE
Bu başlığı görünce "Ne yapmış bu böyle" diye düşünebilirsiniz. İsmi süper havalı değil mi? Şöyle bir cümle kurduğunuzu düşünün; "Akşam yemekte pesto soslu tagliatalle vardı, çok beğendik." :)
İtiraf ediyorum aslında sadece makarna, üstünde de sosu var, ama söylenişi Don Carleone ile yemek yediğinizi sandırıyor.
Fesleğen süper birşeymiş, bu zamana kadar aklım neredeydi bilmiyorum. İnanılmaz taze ve temiz bir aroması var, mutlaka bir kez, bu yemekte olmasa bile bir yemekte deneyin. Yalnız bu Allahın otu, marketlerde gerçekten pahalı bir fiyata satılıyor. Cam önü saksısı projesi fesleğen için çok doğru bir seçim.
Makarna yapalım, ismini böyle yazalım, havamız olsun :)
PESTO SOSLU TAGLİATALLE
Malzemeler:
1/2 su bardağı taze fesleğen
1/4 su bardağı maydanoz
5 yemek kaşığı ceviz
1/4 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
2 diş sarmısak
1/4 su bardağı zeytinyağı
1/2 limon kabuğu rendesi
+
Tagliatalle cinsi makarna
Yapılış:
1. Zeytinyağı, sarmısak ve cevizi blenderda karıştırın. Fesleğen ve maydanozu yavaş yavaş ekleyin.
2. Rende eski kaşar ve limon kabuğu rendesini de ekledikten sonra tüm malzemeleri püre olana kadar karıştırmaya devam edin.
3. Makarnayı haşlayın.
4. Üzerinde bolca pesto sosla birlikte servis edin.
0 Yorum:
Yorum Gönder
<< Anasayfa