Hasır Sepet

Cumartesi, Mart 26, 2005

PORTAKALLI KREM KARAMEL



Malzemesi az, tadı bol, yapımı kolay hem de hafif bir tarif arıyorsanız bu ideal. Biz çok beğenerek yedik. Tek püf noktası verilen ölçülere riayet etmek.
Ben her ölçüyü yarıya bölerek yaptım, fotoğrafta gördüklerinizden 6 tane çıktı.

PORTAKALLI KREM KARAMEL

Malzemeler:

Karamel:
75 ml (5 çorba kaşığı) su
100 gr (1/2 su bardağı) şeker

Portakallı krema:
4 büyük portakal
5 adet yumurta
60 gr (4 çorba kaşığı) tozşeker

Fırın 180 derece

Yapılış:

1. Karamel için, su ve şekeri bir kaba alıp, kesinlikle karıştırmadan, kabı sallayarak rengi iyice kahverengine dönene kadar pişirin.
2. Her bir minik sufle kabının yada başka herhangi bir kalıbın dibine biraz karamel dökün ve sıcakken yaydırın.
3. Portakallı krema için, Bütün portakalları sıkın. 500 ml portakal suyunuz olmalı.
4. Yumurta ve tozşekeri bir kapta iyice çırpın. Çırpmaya devam ederek portakal suyunu azar azar ekleyin. Karışımı başka bir kaba süzün.
5. Her kalıba eşit olacak miktarlarda paylaştırın.
6. Tüm kalıpları içine bir bez serip üzerine kaynar su döktüğünüz büyük kare bir borcama yerleştirin. Bez seriyoruz ki su fokurdayıp kremanın içine çıkmasın. Suyun miktarı da kalıplarınızın yarısına gelecek kadar olmalı.
7. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.