Hasır Sepet

Pazar, Aralık 10, 2006

PATATES ÇANAĞI



Çok basit, çok lezzetli bir meze bu. Benim hatam, tarifte olmadığını bile bile, el alışkanlığından dolayı püre yaparken içine süt katmam oldu. Dolayısıyla püre yumuşadı ve şekil vermesi zorlaştı. Siz bu hatayı yapmayın diye özellikle yazıyorum. Miktar vermeyeceğim, ne kadar isterseniz o kadar azaltılıp çoğaltılabilir.

PATATES ÇANAĞI

Malzemeler:

Patates
Tereyağ
Havuç
Yoğurt
Tuz-Karabiber

Yapılış:

1. Patatesleri haşlayıp henüz sıcakken soyup ezin.
2. İçine birazcık tereyağ, tuz ve biber ekleyerek, içinde pütürler kalmayana kadar çırpın.
3. Elinizi hafifçe ıslatıp patates püresinden çanaklar hazırlayın ve soğumya bırakın.
4. Havucu rendeleyip, çok çok az su ile kısık ateşte biraz yumuşatın.
5. Soğuduktan sonra içine tuz ve yoğurt karıştırın.
6. Servisten hemen önce çanakların içine havucu doldurun.

Not: a) Servisten uzun zaman önce çanaklara havuçları koyarsanız yoğurt suyunu salabiliyor.
b) Sadece yoğurtla değil azıcık mayonezle karıştırarak da yapabilirsiniz.

10 Yorum:

  • At 12/10/2006 06:20:00 ÖS, Blogger Kara dedi ki;

    Gökçen Hanım,Yemeğiniz çok oricinıl ve leziz görünmekte.

    Ben de yiyeceğin adıyla alakalı minik bir dipnot eklemek istiyorum.
    Şöyle ki: Bence bu tarifin başlığı "Patates Çanağı" değil de, "Patatesten Çanak" olmalı. Çünkü uygun olanı bu.

    Yeni tariflerinizi gözlerimiz parlak bir şekilde bekliyoruz.

     
  • At 12/14/2006 01:26:00 ÖS, Blogger Tabakta dedi ki;

    Çok şık görünen lezzetli bir tarif olmuş ellerine sağlık.
    Hoşça kal.

     
  • At 12/21/2006 12:01:00 ÖÖ, Anonymous leziz dedi ki;

    benimde severek yaptığım tariflerden biri....ellerinize sağlık harika olmuş....

     
  • At 12/29/2006 11:30:00 ÖÖ, Blogger Sonia dedi ki;

    Yeni yilinizi ve Bayraminizi kutlar, tüm dileklerinizin gerceklesmesini dilerim. Sevgiler Sonia...

     
  • At 12/29/2006 11:29:00 ÖS, Anonymous sibel dedi ki;

    Sunumu çok şık bir tarif,ellerinizesağlık.
    Yeni yılınız ve bayramınız kutlu olsun.
    Sevgiler...

     
  • At 12/30/2006 01:44:00 ÖS, Blogger sevdamavisi dedi ki;

    Sevgili Gökcen,
    yeni yılın ve bayramın kutlu olsun. sevgiler

     
  • At 1/10/2007 10:56:00 ÖÖ, Anonymous Adsız dedi ki;

    Merhaba,
    ellerinize sağlık. Ben ce gayet güzelşekil vermişssiniz Hem o kadar uğraştıkdan sonra nasıl güzel olmaz değil mi?

     
  • At 1/12/2007 12:46:00 ÖÖ, Anonymous Adsız dedi ki;

    Hem nefis gorunuyor hem de cok saglikli bir tarif. Ellerine saglik arkadasim, sevgilerle

     
  • At 1/13/2007 01:59:00 ÖS, Blogger Gökçen dedi ki;

    Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. HErkesin iyi bir yıl geçirmesini temenni ediyorum ben de.

     
  • At 7/06/2007 05:39:00 ÖS, Anonymous Adsız dedi ki;

    ben bu tarifi denedim ve süper oldu. yeni evli olduğum için değişik lezzetler deneyip gelen misafirlerime sunmaktan büyük zevk alıyorum. ancak çanağın iç kısmını garnitürle süsledim ( süper oldu) tavsiye ederim

     

Yorum Gönder

<< Anasayfa