ALMAN KEKİ
Haziran gibi bir gün Talat'a gittiğimizde bize Alman Keki(?Pastası) yapmıştı. Ama onun yaptığı böyle ince değildi, güzelce kabarmış kalın bir keki vardı. Hatta Talat o gün bana yemek defterlerini göstermişti de neye uğradığımı şaşırmıştım. O gayet güzel yemek yapar ve eli çabuktur ama ben yemeğe ilgisinin olduğunu, tarif topladığını filan bilmiyordum. En az 5-6 koca harita metot defter, her birini inci gibi el yazısıyla ve tariflerin resimleriyle doldurmuş. Bu insanın sabrına bravo denmez de ne denir?! :)
Benim yaptığım onunki gibi kalın olmadı, zaten kekin malzemelerine baktığınızda da sonuçta kalın bir şeyin çıkmayacağını tahmin ediyorsunuz. Belki de orjinali incedir aslında bunun ve benimki doğrudur kimbilir...:)
Lezzeti çok güzel, cesameti de ufak olduğundan iki kişi iki günde bitirebildik. Yani bu kekin sonuçlarından çok memnunum.
Her yazdığım kek tarifinde fırın önceden yakılacak, ısıtılacak ve belirlenen ısıya geldiğinde kalıp içine konacak.
Tarif kaynağı bilin bakalım neresi? :)
ALMAN KEKİ
Malzemeler:
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
3,5 çay bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı erimiş margarin
Arası İçin
1/2 kg. süt
1 yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
Ayrıca: 1/2 çay bardağı pudra şekeri, bir paket vanilya, iki yemek kaşığı margarin
Fırın 180 derece
Yapılış:
1. Kek için bütün malzemeleri mikser ile karıştırıp, yağlanmış unlanmış kelepçeli kalıpta pişirin.
2. Arası için tüm malzemeleri karıştırın, pişirin, sonra içine 1/2 çay bardağı pudra şekeri, bir paket vanilya, iki yemek kaşığı margarin koyup mikserde çırpın.
3. Keki kalıbından çıkarıp ikiye kesin.
4. Arasına kremayı sürüp, üstüne süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpin.
0 Yorum:
Yorum Gönder
<< Anasayfa