Hasır Sepet

Pazartesi, Haziran 06, 2005

RENKLİ SALATA



Bugünler biraz gergin günler. Umarım hızla geçer ve biterler. Bir tatile ihtiyacım var, okuldan yoruldum artık.
Geçmiş günlerde yapılan bir tarif daha. Aynı gün üç salata yapmıştım, ilki bir önceki tarif, bu ikincisi, üçüncüsü de Şehriye Salatası. Onu da önümüzdeki günlerde eklerim.
Bu az bir miktar, orantılı olarak malzemeleri artırmak elinizde. İki kişi için yeterli oluyor.

RENKLİ SALATA

Malzemeler:

2 patates
1/4 kara lahana
1/2 demet maydanoz
1/2 demet yeşil soğan
1/2 limonun suyu
Süt
Tuz, elma sirkesi

Yapılış:

1. Patatesleri haşlayıp, süt ve tuzla birlikte ezerek püre haline getirin.
2. Lahanayı incecik doğrayıp, sirke ve limon suyu ile birlikte 15 dakika bekletin.
3. Yeşil soğan ve maydanozları incecik kıyın.
4. Streç filmle kapladığınız dikdörtgen bir kalıba, patates püresi-süzdüğünüz lahana-patates püresi-maydanoz+yeşil soğan-patates püresi sırasıyla dizin.
5. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra bir servis tabağına ters çıkarın ve streç filmi kaldırın. Rende havuçla süsleyebilirsiniz.