Hasır Sepet

Cumartesi, Haziran 11, 2005

MUZLU MUHALLEBİ



Buzdolabına bakılır, kararmaya başlayan muzlarla ne yapılabilinir diye düşünülür, birşey bulunamaz, muhallebi yapılıp muzlar da içine püre edilip karıştırılır. Yine cam önü güzeli şekline getirilerek fotoğrafı çekilir, cadde de gözükür, sinirler bozulur. Ayriyeten hızlıca tüketilmesi gerekir yoksa muzlar kararır. Sütlü tatlı diye pek kıymetli eş de yemez, öyle sürünür durur. "Yarım ölçü yapsaydım" diye düşünülür.
Okul biter, tatil gelir, sevinilir, zıplanılır!

MUZLU MUHALLEBİ

Malzemeler:

1 kg süt
6 çorba kaşığı un
150 gr şeker
2 olgun muz
Kakao
Tarçın


Yapılış:

1. Süt ve unu birlikte kaynatın, en son şekeri ekleyin.
2. Mikserle birkaç dakika çırpın, içine ezilmiş muzları da ekleyin biraz daha çırpın.
3. Üzerine tarçın ve kakaoyu karıştırıp eleyin, süsleme şekerleri dökün.

3 Yorum:

Yorum Gönder

<< Anasayfa