Hasır Sepet

Çarşamba, Mart 07, 2007

BÜTÜN PORTAKALLI BADEMLİ KEK



Son zamanların hatta tüm zamanların en güzel keklerinden biri. Pişerken öyle bir mis kokuyor ki şaşıracaksınız. Evdeki Cakes&Bakes kitabından bulduğum bir tarif, bu kitaptaki tarifleri de sevmeye başladım, genelde sonuçları güzel oluyor çünkü.


Haftasonu için misafirlerimin gelmesi muhtemeli bu durumda yeni tarif deneyip paylaşabileceğim demektir.


Sitedeki tüm kekler için aynısını söyleyemem ama bunun için gönül huzuruyla söyleyebilirim, mutlaka ama mutlaka deneyin.





BÜTÜN PORTAKALLI BADEMLİ KEK





Malzemeler:



1 küçük portakal
3 yumurta
140 gr şeker
85 gr un
1 çay kaşığı karbonat
100 gr toz badem
50 gr eritilmiş margarin

Fırın 160 derece

Yapılış:

1. Portakalı yıkayıp kabuğunu soymadan, derin bir kaba koyun. Üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edin ve kaynadıktan sonra 1 saat kısık ateşte pişirin.
2. Sudan çıkarıp soğuttuğunuz portakalı blenderda püre haline getirin.
3. Şeker ve yumurtayı bembeyaz olana kadar 8-10 dakika çırpın. Un ve bademi de ekleyip karıştırın.
4. Portakal püresi ile erimiş mergarini de metal bir kaşık kullanarak karışıma fala hırpalamaksızın ekleyin.
5. Önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

NOTLAR:
a) Portakalınız hakikaten küçük olsun yada elde ettiğiniz pürenin yarısını kullanın. Benimki büyük bir portakaldı, kek biraz tıkız oldu.
b) Üzerindeki kremasını 1 kutu krema, 1/2 kutu labne ve 3-4 çorba kaşığı pudra şekeri karıştırarak yapıyorum, tadı çok güzel geliyor bana.