Hasır Sepet

Cuma, Ekim 13, 2006

KÖRİLİ TAVUK



Bugünlerde davet menümün ana yemeği bu. Son gelen üç misafir takımıma bu yemeği yaptım. Kremalı yemekleri seviyorum ben hakikaten, Uğur da. "Koca gün niyetli gezdikten sonra köri de çekilir mi" demeyin, çekiliyor. Çekmek demişken, halen başarılı fotoğraf çekemiyorum, bir de ona üzülüyorum. İki spot ışık ve fon almıştım vakti zamanında, onlarla çektiğim fotoğraflar gerçekten güzel, ama her seferinde de yerlerinden çıkar, yerleştir, elli poz çek, arasından seç filan sıkılıyorum. Böylelikle herşeyden anında daralıveren bir yapım olduğunu da anlamış bulunuyoruz.
Bugün gelecek okul arkadaşları takımım da bu yemeği yiyecek. Ölçüler neredeyse 10 kişilik, bildiğiniz gibi azaltmakta özgürsünüz her durumda. Darısı başka misafirlerimin başına.
Köriyle ilgili bir probleminiz yoksa süper, kendim uydurdum, uydurduğum yemeğe de bayıldım.

KÖRİLİ TAVUK

Malzemeler:

1,5 kg tavuk göğüs
3 kuru soğan
2 çorba kaşığı köri
1/2 kg mantar
2 kutu krema

Yapılış:
1. Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp çok çok az zeytinyağıyla tencereye alın. Biraz ölsünler.
2. Minik kuşbaşılar halinde doğranmış tavukları da üzerine ekleyin. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
3. Üzerine doğranmış mantarları da ekleyin, onlar da suyunu salıp çeksin.
4. Pişmesine az kala köriyi ekleyip, iyice karıştırın.
5. Kremaları da ekleyip, bir tıngırdatın, fazla kaynatmayın, krema kesilir.
6. Yanındaki de sebze sotesi, benim ennnn sevdiğim şey. Tarifi de çok basit, istediğiniz bütün sebzeleri (benim versiyonum, halka doğramış kuru soğan, çubuk şeklinde doğramış kabak, havuç, yeşil biber, kırmızı biber) zeytinyağında, wok tavasında çok öldürmeden soteliyorsunuz. Pilav-patates püresine lezzetli ve sağlıklı bir alternatif.